Halloween in Plopsaland De Panne extra griezelig dit jaar

Het Belgische Plopsapark in De Panne gaat vanaf dit jaar haar Halloweenevenement ook aantrekkelijk maken voor tieners, met twee spookhuizen die vanaf de leeftijd van 16 jaar te bezoeken zijn. Hiermee wil het park ingaan op de vraag van de tieners die graag een enger evenement willen.

 

Wie tijdens de Halloweenperiode dit jaar Plopsaland De Panne bezoekt, zal getrakteerd worden op twee spookhuizen, die pas toegankelijk zijn voor jongeren vanaf 16 jaar. Hiermee wil het park meer inspelen op het Halloweengebeuren dat in andere parken enorm populair is. Onder de noemer Scare Nights zal het park tijdens deze periode ook voor het eerst geopend blijven tot 22.00 uur.

 

Spookhuizen

Het eerste spookhuis wordt Freak Circus. Dit wordt aangekondigd als een luguber circus van een failliet circusgezelschap in een verlaten tunnel. Het tweede spookhuis wordt Camping ’t Zonnetje. Dit spookhuis lijkt geïnspireerd te zijn op het spookhuis Camp Sonnenschein in Holiday Park. In dit Duitse Plopsapark is Halloween al enkele jaren zeer populair, wat mogelijk ook aan de basis ligt van een dergelijk evenement in De Panne.

 

 

Nog steeds kindvriendelijk

Hoewel er nu twee extra enge spookhuizen komen, zullen de jongste bezoekers hier geen last van hebben. De spookhuizen liggen in een afgesloten zone en zijn pas toegankelijk vanaf 16 jaar. Voor de jongste bezoekers vinden tijdens deze periode zoals gewoonlijk de Ketnet Halloween Nocturnes plaats. Tijdens deze nocturnes kunnen ze onder andere een meet & greet hebben met Vladimir, Wilko en Keelin van Nachtwacht.

 

Halloweenperiode

Op 13, 14, 20, 21, 27, 28 oktober en 3 en 4 november zal een kindvriendelijk Halloween evenement plaatsvinden, zonder nocturne. Het park is op deze dagen geopend van 10:00 tot 17:30. Tijdens deze dagen zal Nachtwacht voor het eerst een show opvoeren in het Plopsa Theater. Vladimir, Wilko en Keelin gaan de strijd aan tegen de duistere krachten.

De Scare Nights vinden plaats van 29 oktober tot en met 2 november.