Festyland opent twee nieuwe attracties in nieuw Viking themagebied

Het Franse park Festyland zal dit jaar het nieuwe themagebied Vikland openen, een gebied dat in het teken staat van de Vikings. In dit gebied zal het park ook twee nieuwe attracties openen. Ook zullen de evenementen dit jaar in het teken staan van de Vikings.

 

Nadat het Franse park vorig jaar de Zamperla Air Race “Miolnyr” opende, zal dit jaar het gebied rond deze attractie volledig in het teken komen te staan van de Vikings. Het nieuwe gebied zal de naam Vikland dragen en krijgt twee nieuwe attracties.

De eerste nieuwe attractie wordt NiØrty, een Rock & Tug attractie van Zamperla. Hierbij neemt men plaats op een Vikingschip dat over een halfpipe rail heen en weer rijdt, terwijl het rond zijn as draait. De tweede nieuwe attractie wordt Troll Roll, hierbij kunnen de kinderen een rondritje maken de rug van een trol rond Vikland.

 

Verder krijgt het gebied een kleine avonturenspeeltuin, die de kinderen aanmoedigt om te ravotten.

Ook zal er een speciaal evenement komen over de Vikingen. Van 19 tot 21 mei worden de Vikingdagen gehouden, waar bezoekers veel dingen kunnen leren over de Noormannen.

 

Bron en foto’s: Festyland