Eifelpark opent een Log Flume attractie

Tijdens het vijfde seizoen onder het nieuwe management opent Eifelpark dit jaar twee nieuwe attracties, waaronder een primeur. Vorig jaar opende het park nog een nieuwe achtbaan, dit jaar wordt het een waterattractie.

 

Sinds 2014 staat Eifelpark onder leiding van de familie Goetzke / Löwenthal, welke heel wat nieuwigheden in het park openden. Het aantal bezoekers steeg met meer dan 500 procent per jaar van ongeveer 35.000 gasten in 2014 tot 220.000 bezoekers vorig jaar in 2017. Het vernieuwde park viert dit jaar haar vijfde verjaardag met twee nieuwigheden.

 

Seeräubers Kanonenritt

Seeräubers Kanonenritt is een attractie die oorspronkelijk gepland stond voor 2017, maar doordat deze de eerste in haar soort wordt, werd de opening uitgesteld naar dit jaar. Bij deze attractie stappen de bezoekers in een gondel die in een soort arena rijdt. De attractie zal tien gondels tellen, welke aan 30 km/h rond draaien. De inzittende kunnen zelf kiezen hoe hoog ze omhoog rijden.

De bouwer Inno-Heege beloofde alvast dat de attractie tegen Pasen operationeel zal zijn.

 

Wildwasserbahn

Met Wildwasserbahn opent het park een grote Log Flume, een boomstamattractie met andere woorden. Deze attractie is afkomstig van het Duitse park Skyline Park. Hier draaide de attractie van 2006 tot 2017. Voordien reisde ze over de kermissen.

Wildwasserbahn zal opgebouwd worden in de Piratenplatz zone van het park en moet in mei klaar zijn voor de eerste passagiers.

 

 

Wildwasserbahn werd gebouwd door Mack Rides en heeft een hoogte van 15 meter.

 

Halloween

Op 31 oktober en 1 november 2018 zal het park voor het eerst een Halloweenevenement organiseren. De details hierover zullen later bekend worden gemaakt.

 

 

Bron: Parkerlebnis

Foto’s: Tristan Indigne, Eifelpark