Efteling ontvangt ruim 19.000 wensen

Tijdens de Winter Efteling 2017-2018 konden gasten hun mooiste wensen achterlaten bij de Efteling Wensboom in het park óf via een formulier op de website. Van een kijkje achter de schermen en een huwelijksaanzoek in een achtbaan tot een zoektocht naar een in 1960 verloren trouwring…

 

Gedurende de negentiende editie van de Winter Efteling voerden wij de hartverwarmende actie met de Efteling Wensboom. Op het plein naast Symbolica stond een 14 meter hoge Wensboom, waar gasten via een speciale brievenbus een wens konden achterlaten voor iemand anders.

In dertien weken tijd ontvingen wij ruim 19.000 bijzondere wensen, waarvan 10.000 in het park en 9.000 digitaal. Van de ruim 19.000 wensen kwamen zo’n 900 wensen uit België, 380 uit Duitsland, 250 uit Frankrijk, 185 uit Engeland en ontvingen we zelfs wensen uit o.a. Denemarken, Israël en Suriname.

In de afgelopen periode lieten wij in totaal 12 wensen in vervulling gaan, waarvan zes wensen in een mooie compilatie zijn weergegeven:

 

 

 

Zo mochten Bernd, Thiemo, Stijn, Raf, Rik, Noa, Zoë en Ward een kijkje nemen op de Ontwerpafdeling, vroeg Raymond Nina ten huwelijk in Baron 1898 en kreeg Opa Toon zijn verloren ring terug in de vorm van een tulp.

 

Huwelijksaanzoek in Baron 1898

Misschien wel de meest spannende wens die deze Winter Efteling werd ontvangen. Raymond wilde zó graag zijn geliefde Nina ten huwelijk vragen. Niet als een prins op een wit paard, wel als een waaghals in Baron 1898. Hier vroeg hij haar, met behulp van de kinderen, op donderdag 8 februari 2018 ten huwelijk via een groot spandoek beneden aan de drop. Haar antwoord? Eerst wat beduusd en vol ongeloof maar precies bij de vrije val, recht naar beneden in de diep gelegen mijn, klonk er een heel overtuigende: ‘Ja ik wil!’

 

 

Een dag meewerken bij de achtbanen

Ook Duitse gasten deelden hun mooiste wensen met de Efteling. Zo wenste Marcel uit Duitsland om een dagje mee te mogen werken bij de achtbanen. Zo gewenst, zo geschiedde. Op donderdag 8 februari 2018 werkte hij mee bij Baron 1898 en Joris en de Draak. Gehuld in Efteling kledij en met een glimlach van oor tot oor bediende hij de knoppen in de bedieningskamer, hielp hij gasten bij het instappen en zorgde hij voor gezekerde veiligheidsbeugels. Allemaal alsof hij dit al honderd jaar deed!

 

Achter de schermen op de ontwerpafdeling

Acht kinderen, één wens: een kijkje achter de schermen op de ontwerpafdeling. Op woensdag 31 januari volgden de kinderen een workshop gegeven door Robert-Jaap Jansen en Jasper Douenburg, beide ontwerpers bij de Efteling. Na een korte uitleg over onder andere het sprookje Pinokkio én de nieuwste attractie Symbolica, gingen zij aan de slag met het ontwerpen van een nieuwe Holle Bolle Gijs. De kinderen en ontwerpers sloten de dag gezamenlijk af met een betoverend ritje in Symbolica. Een dag om nooit te vergeten!

 

 

Meedraaien bij Efteling Kids Radio

Jasmijn droomde ervan om radio te maken. Rick, de vriend van Jasmijn, wenste daarom dat ze een dagje mee mocht draaien bij Efteling Kids Radio… Zo gewenst, zo gedaan! Ze kreeg een rondleiding en deed voorbereidend werk met Marjolein, een van de dj’s bij Efteling Kids Radio. Na de lunch gingen ze samen aan de slag, waarna Jasmijn live op de radio te horen was!

 

De Fakir en de gouden trouwring

Tijdens de bouw van het sprookje ‘De Tuinman en de Fakir’, zo’n 60 jaar geleden, werd de gouden trouwring van opa verloren. De Efteling Wensboom en kleindochter Anne kruisten elkaars wegen; een nieuwe wens was geboren! Gedurende de onderhoudsbeurt van het sprookje ging schatzoeker Theo op zoek naar de ring. Een dag en wat oude muntjes later, helaas geen spoor van dat ding… Maar weet je wat bleek, later die week? Na de Fakir te overhoren? De ring lag niet meer onder de grond, maar was als tulp herboren! De tulp werd tijdens de viering van de diamanten bruiloft bij de eigenaar teruggebracht. Eigenaar en ‘ring’ na 60 jaar weer herenigd, wie had dat nu ooit gedacht?

 

 

Stoomtreinmachinist in de Efteling

Sven, Anton, Frank en Wim hielpen woensdag 4 december 2017 een ochtend mee bij de Stoomtrein. Gehuld in een overall, compleet met naam-badge én oordoppen maakte zij de trein klaar voor vertrek: het opstoken van de trein, controleren van het spoor, het bijvullen van de kolen… Niets is hen ontgaan! Ze reden zelfs een rondje mee als machinist!