Eerste funderingen voor nieuwe grote achtbaan Freizeitpark Plohn

Bij Freizeitpark Plohn gingen begin november van 2017 de eerste werkzaamheden voor de nieuwe grote achtbaan Dynamite van start. Ondertussen zijn ook de eerste funderingen gegoten die nodig zijn voor de bouw van een tunnel. De achtbaan wordt gebouwd op de oude locatie van de Silver Mine achtbaan.

 

In 2016 waren er de eerste aanwijzingen dat er een grote nieuwe attractie op komst was naar Freizeitpark Plohn. Het Duitse pretpark kondigde namelijk aan dat het een attractie zou bouwen die de duurste uit haar geschiedenis zou worden. Dit betekende meteen dat er een investering van minstens 5,5 miljoen euro aan zat te komen.

Vorig jaar onthulde het pretpark meer details over het spannende nieuwe project. Onder andere de naam van de achtbaan ‘Dynamite’ werd bekend gemaakt alsook de hoogte en snelheid. Dynamite krijgt een hoogte van 44 meter en zal tijdens de first drop een snelheid van 100 km/u behalen. Het moet de grootste achtbaan van Oost Duitsland worden.

Eind vorig jaar, net na het afsluiten van het pretparkseizoen, werd gestart met de eerste voorbereidende werken van de nieuwe achtbaan. Zo werd er gestart met de afbraak van de oude Silver Mine achtbaan die al meer dan 40 jaar oud was. De achtbaan moest plaats maken voor de komst van Dynamite. Daarnaast werden ook heel wat bomen gerooid en de grond bouw klaar gemaakt.

In februari bleek uit foto’s die naar buiten kwamen dat de volledige Silver Mine achtbaan afgebroken was. Ondertussen zijn de bouwwerken een nieuwe fase ingegaan want de eerste funderingen werden gegoten. 

 

 

Met Dynamite wil Freizeitpark Plohn een achtbaan openen die de jongeren moet aanspreken. De achtbaan zal gebouwd worden door de Duitse fabrikant Mack Rides en wordt van het type Big Dipper. De geplande opening voor de spectaculaire achtbaan is voorzien voor 2019.

Het is voor Mack Rides de tweede maal dat ze een Big Dipper achtbaan bouwen. De eerste achtbaan van dit model opende in 2016 in het Nederlandse pretpark Walibi Holland met Lost Gravity. Die achtbaan heeft een hoogte van 32 meter en bereikt een snelheid van 87 km/u. In onderstaande video kunt u de achtbaan ontdekken.

 

Meer bouwupdates vindt u hier.

 

Foto’s: Freizeitpark Plohn