Drie baby pinguïns bij Sea Life Blankenberge

Afgelopen weekend werd de derde pinguïnbaby van het jaar geboren in SEA LIFE Blankenberge. Het kuiken ziet er extra bijzonder uit met zijn/haar witte vlek op de kop. Ditmaal zijn het Markie (V) en Usher (M) die vol fierheid voor hun kuiken zorgen. Het is voor hen de 15e keer dat ze trotse ouders worden. Beide pinguïns komen uit Engeland en verblijven sinds 2005 in Blankenberge. De dierenverzorgers zijn alvast blij met het succes van het kweekprogramma. Nieuw leven in het pinguïnverblijf blijft steeds een emotioneel moment voor het personeel van het park. Het kweekprogramma in het park is opgestart om een mooie reserve aan te leggen voor wanneer de Humboldt pinguïn (een bedreigde diersoort) zou uitsterven.

 

Klein, klein kuikentje

Het kuikentje werd dit weekend gewogen en weegt 87 gram. “De baby heeft net als de andere twee kuikens een gezond gewicht, we verwachten ook hier een normale groei.”, vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger.

 

Drukke periode

Voor het team dierenverzorgers zijn het drukke tijden. De babypinguïns worden extra opgevolgd, maar het zeehondenopvangcentrum vraagt ook hun aandacht. Op dit moment verblijven er 6 zeehondenpups in het centrum, waarvan er 5 komende zaterdag 31 maart worden vrijgelaten. Deze editie wordt extra bijzonder voor het team, gezien het zeehondenopvangcentrum dit jaar 20 jaar bestaat.