AquaMagis bezig met bouw van drie spectaculaire waterglijbanen

Het Duitse waterpark AquaMagis te Plettenberg is een park dat op regelmatige basis blijft vernieuwen. Stilstaan staat niet in hun woordenboek. Dit jaar pakt het waterpark uit met drie nieuwe, spectaculaire glijbanen, waaronder een wereldprimeur. Het waterpark werd in 2015 al wereldberoemd toen het de allereerste staande waterglijbaan opende.

 

Bij AquaMagis zijn ze er niet vies van om wereldunieke glijbanen te openen. Zo opende het park in het verleden al een glijbaan met een looping en eentje waarbij men rechtop staat. Voor dit jaar staan er drie nieuwe glijbanen op de planning, eentje hiervan wordt eveneens een wereldprimeur.

 

Racer Glijbaan:

De eerste glijbaan wordt een racer glijbaan. Deze glijbaan zal eentje worden met drie banen van 106 meter lang waardoor je met drie personen tegelijk naar beneden kan racen. De baan heeft een bijbehorend geluidssysteem en startlichten. Tijdmonitoren in het start- en landingsgebied van de “Racer Slide” zorgen voor een perfecte tijdsopname zodat de winnaar eerlijk bepaald kan worden. Die nieuwe driedubbele slide vervangt de oude bandenglijbaan Riesen-Reifen-Rutsche.

 

Glijbaan met optische illusies:

De tweede nieuwigheid wordt een high tech glijbaan, deze zal een vrijeval bevatten en heel wat optische illusies. Om deze glijbaan te bouwen zal de oude Black Hole glijbaan gesloten worden. De nieuwe “Black Hole” is bijna 120 meter lang en is uitgerust met moderne led-technologie. In het begin kan je kiezen uit drie verschillende onderwerpen. Onderweg zorgen nepelementen voor optische illusies. Een dergelijke glijbaan opende vorig jaar in het Belgische S&R zwembad van Brugge.

 

Waterglijbaan met winterturbine:

De glijbaan die het spectaculairst moet worden is eentje waarbij men in een rubberen band gelanceerd wordt door een grote windturbine. Wie een ritje wil maken neemt plaats in een band, die in beweging wordt gebracht doordat een grote windturbine gaat draaien. Deze zou een snelheid moeten garanderen tot 100 km/h.

 

Op het bedrijfsterrein van de Zwitserse bouwer Klarer werd vorig jaar een testmodel opgesteld, dat de nodige testen onderging.

 

Het park investeert hiermee maar liefst 1,5 miljoen euro. Met deze investering hoopt men op een groei in de bezoekersaantallen. Verder wil men een betere service aanbieden en wil men werken aan de sanitaire voorzieningen.

 

Foto’s: AquaMagis