Zweeds park Daftöland gaat haar eerste achtbaan openen

Het Zweedse pretpark Daftöland opent dit jaar haar allereerste achtbaan met Skutan. Het park wil op deze manier groeien om ooit bij de grotere parken van Zweden te behoren. De achtbaan zal voornamelijk gezinnen met jongere kinderen aantrekken vanwege de lage instapdrempel.

 

Daftöland opent dit jaar met Skutan haar allereerste achtbaan. Skutan zal vooral gericht zijn op gezinnen met jongere kinderen, die al een ritje kunnen maken vanaf 90 centimeter. De achtbaan moet een boottochtje voorstellen over de golven van een onstuimige zee.

Het park is gelegen naast een camping en wil gaan groeien om zo ooit bij de grotere parken van het land te gaan behoren. In het park kan je momenteel al een boomstamattractie vinden en twee Nautic Jets. Maar ook heel wat speeltuinen voor kinderen en een schommelboot.

 

Over een bouwer van de baan is nog niet veel bekend, maar de achtbaan wordt 26 meter lang, 13,5 meter breed en zeven meter hoog.

 

Bron en foto: Daftöland