Vleermuis volledig verdwenen uit Plopsaland De Panne

De achtbaan De Vleermuis is nu volledig ontmanteld in Plopsaland De Panne. De achtbaandelen zullen verscheept worden naar een pretpark buiten Europa. Na 17 jaar dienst verdwijnt zo de eerste achtbaan die de Plopsa groep zelf liet bouwen.

 

De Vleermuis, een achtbaan met hangende karretjes, is nu volledig geschiedenis in Plopsaland De Panne. De achtbaan opende samen met het Plopsa park in 2000 en werd ondertussen verkocht aan een park buiten Europa.

De afbraak van de baan begon net na de wintersluiting van het park en is ondertussen afgerond. De trackdelen zijn ondertussen onderweg naar de nieuwe eigenaar. Op de plek waar de achtbaan stond zal niet meteen een nieuwe attractie gebouwd worden. Enkel het dak van het station zal nog overeind blijven staan. Dit jaar zal hier een terras gemaakt worden.

 

De Vleermuis

De Vleermuis opende in 2000 als eerste achtbaan die Plopsa zelf bouwde. Dit was ook het jaar dat het park ontstond, nadat Studio 100 het Meli Park overnam en omtoverde tot Plopsaland De Panne. De Vleermuis werd gebouwd door het Nederlandse bedrijf Caripro. Dit bedrijf werd niet veel later verkocht aan het Nederlandse Vekoma, maar toen deze failliet ging (en een doorstart maakte) werd Caripro opgedoekt. De ex-eigenaar van Caripro richtte daarna het nieuwe bedrijf Cari-Co op, maar ook dit bedrijf sloot de deuren in 2004. Hierdoor werd het bemachtigen van onderdelen vermoeilijkt en moesten bij technische defecten onderdelen op maat gemaakt worden.

 

Foto’s: Themeparkfreaks