Top 10 hoogste achtbanen van Frankrijk

De hoogste achtbanen van België en Nederland kennen we ondertussen, maar hoe zit het met de hoge achtbanen van Frankrijk? We zochten het voor jullie uit en brachten ze samen in deze top 10.

 

#10: EuroLoop – Europark (30 m)

EuroLoop werd in 2004 geopend in Europark. De Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma stond in voor de bouw van de achtbaan. EuroLoop is 30 meter hoog en behaalt een snelheid van 65 km/u. Tijdens de rit gaan de bezoekers 4 keer over kop tijdens een dubbele looping en een dubbele kurkentrekker.

 

 

#9: Star Wars Hyperspace Mountain: Rebel Mission – Disneyland Park (32 m)

Star Wars Hyperspace Mountain Rebel Mission werd gebouwd in 1995 door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma in Disneyland Park, gelegen in het Disneyland Paris Resort. De gelanceerde achtbaan heeft een hoogte van 32 meter en behaalt een snelheid van 70,8 km/u. Tijdens de rit van 1000 meter gaan de bezoekers door 3 inversies. Hyperspace Mountain is volledig overdekt en de treinen zijn voorzien van een muziekboxen.

 

 

#8: Alpina Blitz – Nigloland (33 m)

Alpina Blitz werd gebouwd in 2014 door de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides in Nigloland. De achtbaan is 33 meter hoog en behaalt een snelheid van 83 km/u. Tijdens de rit van 719 meter wordt een kracht van 4.3 G behaald. Alpina Blitz was een investering van 8 miljoen euro.

 

 

#7: OzIris Parc Astérix (35 m)

OzIris werd gebouwd in 2012 door de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard in Parc Astérix. De achtbaan is 35 meter hoog en behaalt een snelheid van ongeveer 87 km/u. Tijdens de rit gaan de bezoekers 5 keer overkop op deze Inverted Coaster. OzIris koste 20 miljoen euro, 12 miljoen voor de achtbaan zelf en 8 miljoen euro voor het thema rond de baan.

 

 

#6-5: EqWalizer – Walibi Rhône-Alpes & Boomerang – Walibi Sud-Ouest 35,5 m)

EqWalizer in Walibi Rhône-Alpes en Boomerang in Walibi Sud-Ouest zijn kopieën van elkaar en zijn daarom even hoog. Hierdoor delen ze samen de 10de plaats.

 

EqWalizer – Walibi Rhône-Alpes:

EqWalizer werd gebouwd in 1988 door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma in Walibi Rhône-Alpes. De achtbaan is 35,5 meter hoog en behaalt een snelheid van 75,6 km/u. Het parcours van 285 meter wordt zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd en bevat 3 inversies waar de bezoekers twee keer doorheen gaan, goed voor 6 momenten dat er overkop gegaan wordt. Tijdens de rit is er een maximale kracht van 5.2 G. EqWalizer is uitgerust met een onboard sound systeem.

 

Boomerang – Walibi Sud-Ouest:

Boomerang werd gebouwd in 1992 door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma in Walibi Sud-Ouest. De achtbaan is 35,5 meter hoog en behaalt een snelheid van 75,6 km/u. Het parcours van 285 meter wordt zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd en bevat 3 inversies waar de bezoekers twee keer doorheen gaan, goed voor 6 momenten dat er overkop gegaan wordt. Tijdens de rit is er een maximale kracht van 5.2 G.

 

  

#4-3: Goudurix – Parc Astérix & Anaconda – Walygator Parc (36 m)

Anaconda in Walygator Parc en Goudurix in Parc Astérix zijn even hoog, daarom delen ze samen de 3de plaats.

 

Goudurix – Parc Astérix:

Goudurix werd in Parc Astérix gebouwd in 1989 door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. De achtbaan is 36 meter hoog en behaalt een snelheid van 90,1 km/u. Tijdens de rit van 950 meter gaan de bezoekers 7 keer overkop. Toen de achtbaan opende evenaarde de Goudurix hiermee het wereld record inversies op een achtbaan. Goudurix bleef 6 jaar lang Europees recordhouder tot Dragon Khan in PortAventura Park het record verbrak.

 

Anaconda – Walygator Parc:

Anaconda werd in Walygator Parc gebouwd in 1989 door de Amerikaanse achtbaanbouwer William Cobb. De achtbaan is 36 meter hoog en behaalt een snelheid van ongeveer 90 km/u. De totale achtbaan track heeft een lengte van 1200 meter, een ritje duurt 2 minuten en 10 seconden.

 

 

#2-1: Monster – Walygator Parc & Triops – Bagatelle (40 m)

Triops in Bagatelle en Monster in Walygator Parc zijn even hoog, daarom delen ze samen de 1ste plaats in deze top 10.

 

Monster – Walygator Parc:

Monster werd geopend in 2010 in Walygator Parc en werd gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. De Inverted Coaster is 40 meter hoog en behaalt een snelheid van 90 km/u. Tijdens de rit van 1200 meter gaan de bezoekers 6 keer overkop.

 

Triops – Bagatelle:

Triops werd geopend in 2012 in Bagatelle en werd gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. De achtbaan is 40 meter hoog en behaalt een snelheid van 80,5 km/u. Het parcours van 309 meter wordt zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd en bevat 3 inversies waar de bezoekers twee keer doorheen gaan, goed voor 6 momenten dat er overkop gegaan wordt. Tijdens de rit is er een maximale kracht van 5 G. De treinen hangen onderaan de track.

 

 

De toekomst:

In tegenstelling tot de top 10 van snelste achtbanen in Frankrijk, zullen er dit jaar geen nieuwe achtbanen in de top 10 komen van hoogste achtbanen in Frankrijk. In de laatste 10 jaar kwamen er 4 nieuwe achtbanen bij. Momenteel zijn er nog geen projecten bekend gemaakt die deze top 10 zouden kunnen beïnvloeden.

 

Wil je meer en andere top 10’s bekijken? Neem dan zeker hier een kijkje!

 

 

Deze lijst is opgesteld in 2018 aan de hand van Wikipedia en de roller coaster database (rcdb.com) die gegevens bijhoudt van meer dan 8500 achtbanen wereldwijd.