Reuzenrad Attractiepark Rotterdam bijna klaar voor opbouw

De renovatiewerkzaamheden voor het 45 meter hoge reuzenrad dat dit jaar zal opgebouwd worden in Attractiepark Rotterdam, zijn bijna volledig klaar. Dat laat het toekomstig Rotterdamse pretpark weten op haar Facebookpagina. Het reuzenrad is afkomstig uit het pretpark Walibi Belgium.

 

Eind april 2016 raakte het nieuws bekend dat de skyline van Walibi Belgium grondig zou veranderen. Op Interlink, een website voor de verkoop en aankoop van attracties, stond het reuzenrad namelijk te koop. Later, op de fandag van Walibi Belgium, werd bekendgemaakt dat de attractie op het einde van het seizoen haar laatste rondjes zou maken om vervolgens afgebroken en verkocht te worden. Een nieuwe eigenaar werd toen niet vermeld.

Op 29 mei 2017 kon Themeparkfreaks als eerste uitpakken met de nieuwe locatie van deze iconische attractie. Het reuzenrad zal namelijk dit jaar opgebouwd worden vlak naast de Maashaven in Attractiepark Rotterdam. In de attractie zal je zo een prachtig uitzicht hebben over de stad en de haven.

Na de verkoop van het reuzenrad werd er gestart met een grondige renovatie. Deze grote renovatie is nu bijna voltooid. De attractie straalt opnieuw door een nieuw likje verf en behoudt daarmee ook zijn oorspronkelijke kleur.

Het reuzenrad werd in 1979 gebouwd door de Nederlandse attractiebouwer Vekoma, heeft een wieldiameter van 42,5 meter en is 45 meter hoog. Aan het grote wiel hangen 40 gondels waar telkens 6 mensen kunnen plaatsnemen. Zo kunnen er in totaal 240 mensen tegelijk in de attractie.

In Attractiepark Rotterdam zal het reuzenrad op het speeldek geplaatst worden. Dit ligt al 15 meter boven de grond, waardoor het hoogste punt van de attractie 60 meter boven de Maashaven zal uitsteken. 

 

Alle informatie over Attractiepark Rotterdam en de huidige stand van zaken van de bouwwerken, kan je hier terugvinden en bekijken.

 

 

Foto: Attractiepark Rotterdam