Pretpark- en rodeltrip: Dag 6 – Fantasiana

Het is winter, de meeste pretparken zijn gesloten, en we kijken halsreikend uit naar de pretparkbezoekjes die ons komend seizoen te wachten staan. Omdat onze fotopagina vernieuwd is, leek het ons het ideale moment om het archief in te duiken en jullie mee te nemen naar een aantal bekende (en iets minder bekende) plekken die we bezocht hebben tijdens onze reis in 2016. Toen trokken we 14 dagen lang doorheen Oost-Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië.

 

Dag 6 werd een druk gevuld rodel- en pretparkdagje waarbij ik met complete verrassing ook mijn 300ste achtbaan scoorde. Ik neem je even mee terug in de tijd naar deze hectische, maar leuke dag!

 

Lucky Flitzer Flachau

De Lucky Flitzer vinden we terug in Flachau dat gelegen is in Salzburg. De Alpine Coaster van Wiegand is 1.079,9 meter lang. Bij regen kan er een kap over de bakjes gezet worden, waardoor je niet nat wordt.

 

 

Abtenauer Bergbahnen

De Sommerrodelbahn van Abtenauer Bergbahnen is een rodelbaan van het type Braso. Dit betekent dat de rodelbaan gevestigd is aan één rail, een monorail Alpine Coaster dus. De rodelbaan is gebouwd door de Oostenrijkse fabrikant Brandauer en heeft een lengte van maar liefst 1.980 meter, pure afdaling!

 

 

Zinkenlifte Bad Dürrnberg

De Keltenblitz is gelegen op de Zinkenlifte Bad Dürrnberg en is eveneens een rodelbaan van het type Braso. De rodelbaan is gebouwd door de Oostenrijkse fabrikant Brandauer en heeft een lengte van 2.200 meter, pure afdaling!

 

 

Sommerrodelbahn Hochlenze

De Sommerrodelbahn van Hochlenze is van het type SoRo, dit wilt zeggen dat de rodelbaan een brede metalen goot heeft met hoge randen. Hier dalen de bezoekers via sleetjes naar beneden. De rodelbaan is 600 meter lang en is gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand.

 

 

Fantasiana

Fantasiana is één van de weinige Oostenrijkse pretparken. Het pretpark heef één achtbaan, namelijk de familie achtbaan ‘Wild Train’. Deze werd gebouwd door Pax Company. Een constructeur die sinds een aantal jaren geen achtbanen meer bouwt. Het gaat eveneens om een onbekende bouwer bij ons, maar wel een fantastische bouwer. De achtbanen zijn doorgaans niet echt soepel, maar geven wel een geniaal gestoorde rit weg.

Eigenlijk zijn er voor ons vier achtbanen van deze fabrikant die iets of wat haalbaar zijn om te scoren. Degene die het meest dichtbij staan zijn de Formule 1 en de Wild Train van het Franse Parc Saint Paul. Naast de Wild Train van Fantasiana is ook de Cobra van het Zwitserse Conny-Land min of meer een haalbare kaart. De rest van de Pax Coasters staan spijtig genoeg bijna allemaal in Rusland zelf of in Oekraïne. Maar nu genoeg over de bouwer, laat ons het eens hebben over de achtbaanrit die we hier mochten beleven.

Wild Train is 18 meter hoog en heeft een lengte van 300 meter. Tijdens de rit vol knotsgekke afdalingen en bochten wordt er een snelheid van 48 km/u behaald.

Verder biedt het park ook enkele toffe darkrides. Denk hierbij aan Knights Ride Tower (een indoor mini drop tower met middeleeuws thema) of Sinbad’s Abenteuer (een rondrit langsheen spookachtige scènes gebaseerd op de reizen van Sinbad de Zeeman). Hou je van Log Flumes, dan moet je zeker eens Mami Wata uittesten. Deze Log Flume met Afrikaans thema bevat een draaischijf, een achterwaartse drop, een lift en een steile voorwaartse drop. De sprookjesliefhebber kan genieten van het sprookjesbos en loop zeker ook eens door het Western dorpje met bijhorende show.

 

 

Freizeitpark Ruhpolding 

Toen we om 16u30 rond waren in het Oostenrijkse pretpark Fantasiana vonden we er niets beter op dan even helemaal naar Duitsland te rijden, om daar nog snel Freizeitpark Ruhpolding te gaan bezoeken. Dit park lag op een uur rijden van Fantasiana en zou die dag om 18 uur sluiten. Na een telefoontje naar het park om onze komst te melden stoven we op de autostrade richting de Duitse grens en Freizeitpark Ruhpolding. Uiteindelijk kwamen we een kwartier vóór sluitingstijd aan in het park. Geen tijd dus om het park te verkennen, maar wel net genoeg tijd om er de achtbaan te gaan scoren en zo mijn 300ste credit binnen te halen. Een spannende tocht en een speciaal moment moet ik zeggen!

De achtbaan die op ons stond te wachten was de Gipfelstürmer van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Een unieke shuttle coaster die je nergens anders in de buurt kan vinden. De familie coaster leverde een verrassend leuke rit op en daarmee was deze dag helemaal geslaagd!