Pretpark- en rodeltrip: Dag 1 – Legoland Deutschland

Het is winter, de meeste pretparken zijn gesloten, en we kijken halsreikend uit naar de pretparkbezoekjes die ons komend seizoen te wachten staan. Omdat onze fotopagina vernieuwd is, leek het ons het ideale moment om het archief in te duiken en jullie mee te nemen naar een aantal bekende (en iets minder bekende) plekken die we bezocht hebben tijdens onze reis in 2016. Toen trokken we 14 dagen lang doorheen Oost-Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië.

 

Op onze eerste dag vertrokken we met een groepje Belgen en Nederlanders op een onmenselijk vroeg uur richting Duitsland. Op het programma stonden die dag twee rodelbanen en het Duitse Legolandpark.

Toen we bij de eerste rodelbaan aankwamen, zagen we al gauw dat we deze niet zouden kunnen doen. Het gehele terrein, inclusief de weg, was afgesloten met wit-blauwe linten van de politie. Naast de enorme politiemacht die ter plaatse was liep het er ook vol met laboranten in een wit pak, op zoek naar sporen van iets wat er eerder die nacht gebeurd moest zijn. Wij konden alleen iets bedenken dat vijf letters heeft en met een ‘m’ begint… Op dan maar naar activiteit twee van de dag.

 

Bobbahn Donnstetten

De Bobbahn van Donnstetten is een Alpine Coaster gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand. De rodelbaan is 770 meter lang en biedt vooral een afdaling aan die zich bevindt in een open weiland.

 

 

Legoland Deutschland

Legoland Deutschland is het Duitse Legolandpark dat opgericht werd in 2002. In het pretpark bevinden zich heel wat Legobeelden die gemaakt zijn uit duizenden blokjes. Het park heeft onder andere drie achtbanen, een Sky Fly, een Power Builder, Jet Ski’s, boomstammetjes en een heleboel andere leuke attracties.