Nieuwe wilde muis achtbaan in opbouw in Blackpool

De Engelse stad Blackpool zal in 2018 opnieuw een wilde muis achtbaan krijgen nadat de historische houten Wild Mouse rollercoaster in Blackpool Pleasure Beach onverwachts gesloten werd. De nieuwe wilde muis achtbaan komt te staan in het park South Pier dat op 200 meter ligt van Blackpool Pleasure Beach.

 

De werkzaamheden voor de nieuwe wilde muis achtbaan op de South Pier van Blackpool zijn volop aan de gang. Momenteel staat heel de lifthill al overeind en ook een groot deel van een van de drops staat recht. De achtbaan wordt opgebouwd op het einde van de pier net bij het water. De track heeft een paarse kleur en de supports zien er groen uit. De achtbaan zal draaiende karretjes krijgen.

 

 

Crazy Coaster:

De achtbaan zal de naam Crazy Coaster krijgen en heeft al een rijke geschiedenis er op zitten. De Crazy Mouse werd in 2005 gebouwd door de Franse fabrikant Reverchon voor de Duitse exploitant Hans Gormanns. In 2008 kocht de Nederlandse exploitant Jan de Vries de attractie over. Voor de winteropening van Plopsaland De Panne 2009-2010 ging de achtbaan naar het West-Vlaamse pretpark. Ook voor de winteropening van 2010-2011, 2011-2012 en 2012-2013 keerde de spinning coaster terug.

In 2012 kocht een andere Nederlandse exploitant, de Voer, deze attractie over. In 2014 verhuisde de Crazy Coaster naar het Oekraïense pretpark Arcadia City, waar deze tot 2017 bleef. Begin 2018 bleek dat de Engelse exploitant Peter Jr. Sedgwick de attractie in handen had toen er foto’s verschenen van de achtbaan op zijn trucks. Het is niet duidelijk als South Pier de attractie nu huurt van de exploitant of dat ze hem hebben overgekocht.

 

South Pier:

Tussen 1998 en 2009 had South Pier al een wilde muis-achtbaan op haar pier staan en in 2018 zal er dus een nieuwe wilde muis-achtbaan naar het park komen. Vorig jaar opende er ook al een achtbaan bij South Pier. Toen ging het om de Happy Caterpillar, een Big Apple-achtbaan die in 2016 nog in het Engelse pretpark Dreamland stond.

Naast de wilde muis-achtbaan van South Pier zal er in de stad Blackpool dit jaar nog een tweede achtbaan openen. Het gaat om de multi-launch coaster Icon die gebouwd wordt door Mack Rides in Blackpool Pleasure Beach.

 

 

Foto’s: Blackpool South Pier