Nieuwe spinning coaster op de Duitse kermissen

In maart gaat er een nieuwe achtbaan in première op de Duitse kermissen. Het gaat om een spinning coaster van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. Het is de Frühjahrsmarkt van Heide die met de primeur zal gaan lopen.

 

De Duitse exploitant Karpinski zal voor het seizoen 2018 uitpakken met een nieuwe attractie. Het wordt een Compact Spinning Coaster van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. De rollercoaster krijgt de naam Karibik Coaster en zal zijn première maken op de Frühjahrsmarkt van Heide die plaats vind van 9 maart 2018 tot en met 18 maart 2018. Hierna zal de rollercoaster doorreizen naar de Frühjahrsmarkt van Flensburg waar het samen met de achtbaan Drachen van Corinna Thiede van 31 maart tot 8 april 2018 zal staan.

Het is niet de enige coaster van dit model dat haar intrede zal maken op de Duitse kermissen dit jaar. Ook de Crazy Coaster die vorig jaar nieuw was in het Duitse pretpark Trampoline Trier zal dit jaar voor het eerst rondreizen op de kermissen met de exploitant Toni Thoma. Trampoline Trier kocht vorig jaar de Crazy Coaster om de achtbaan afwisselend te kunnen opstellen met hun andere achtbaan, de Racing Coaster. Zo reist sinds vorig jaar altijd een achtbaan rond op de kermis en de andere achtbaan staat dan opgesteld in het park.

 

Hieronder een filmpje van de Crazy Coaster dat van het zelfde model is als de Karibik Coaster:

 

 

Bronnen: coasterfriends.de, themepark.nl