Legoland Florida sluit Island in the Sky attractie

Na 34 jaar dienst sluit de Island in the Sky attractie in Legoland Florida voorgoed. Deze attractie bood de bezoekers een mooi uitzicht over het park. De attractie werd geopend in 1983. Toen ging dit pretpark nog door het leven als Cypres Gardens. Dit jaar, na een periode van technische problemen, zal de attractie het park verlaten.

 

Afscheid nemen van een attractie is nooit leuk. Eén van de hoogste attracties van Legoland Florida ondergaat dit jaar dit onfortuinlijke lot. Island in the Sky, een uitkijkattractie, zal na 34 jaar dienst het park moeten verlaten. De attractie opende voor het eerst toen Legoland Florida nog Cypres Gardens was.

Cypres Gardens sloot de deuren in 2009 en in 2011 heropende de Merlin Entertainments Group het park als Legoland Florida, een park dat volop in het teken staat van de gekleurde blokjes. Enkele oude attracties werden hiervoor in een nieuw jasje gestopt, waaronder Island In the Sky.

Island in the Sky werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en valt best te vergelijken met Pagode uit de Efteling. De bezoekers namen plaats in een grote ronde gondel, die stilletjes ronddraait en omhooggaat.

 

 

Het park vertelde in een officiële boodschap dat de iconische attractie altijd een speciale rol zal blijven houden in de geschiedenis van het park, maar dat de sluiting nodig is voor toekomstige uitbreidingen. Welke dit worden is voorlopig nog niet bekend.

 

Bron en foto: Wikipedia, Legoland Florida