Eigenaar Bobbejaanland heeft het Duitse pretpark Belantis overgekocht

Het jonge Duitse pretpark Belantis is overgekocht door de Spaanse investeringsgroep Parques Reunidos. Dit nieuws is te vernemen in de Duitse media. De investeringsgroep kennen we onder andere van Bobbejaanland, Attractiepark Slagharen en Movie Park Germany.

 

Het Duitse federale kartelbureau heeft de fusie van de pretparkgroep Parques Reunidos en het pretpark Belantis goedgekeurd. Door de goedkeuring is de overname van het park nu compleet. Dit bevestigde een woordvoerder van het bedrijf aan de Duitse website Parkerlebnis. 

De Spaanse investeringsgroep Parques Reunidos is een van de grootste exploitanten van pretparken wereldwijd. De groep omvat meer dan 60 pret-, water-, dieren- en recreatieparken in 14 landen, verspreid over heel de wereld. Het bedrijf is onder andere eigenaar van het Belgische Bobbejaanland, het Nederlandse Attractiepark Slagharen, het Duitse Movie Park Germany, het Deense BonBon-Land, het Noorse Tusenfryd, het Italiaanse Mirabilandia en de Spaanse pretparken Parque de Atracciones de Madrid en Parque Warner Madrid.

Belantis werd opgericht in 2003 en kende de afgelopen 15 jaar een sterke groei van zowel bezoekers als attracties. Parques Reunidos staat erom gekend om zoveel mogelijk parken over te nemen. Hierdoor behoren ze tot één van de grootste pret- en dierenparkexploitanten ter wereld. Welke gevolgen de overnamen zal hebben voor Belantis en het beleid van het park is nog onduidelijk. Erwin Linnenbach, de voormalig directeur van Belantis, heeft het pretpark ondertussen verlaten.

Thorsten Backhaus zal een van de nieuwe directeuren van het park worden. We kennen hem van Movie Park Germany, want de man nam daar het zeggenschap in 2014 over van Wouter Dekkers. De Nederlander verliet toen het Duitse pretpark om directeur te worden van Attractiepark Slagharen. Thorsten Backhaus zal enkel de integratie van Belantis bij de Spaanse groep begeleiden en zal Movie Park Germany niet verlaten.

Het grootste voordeel voor ons is dat we in de toekomst waarschijnlijk gratis naar Belantis mogen, indien we in het bezit zijn van een abonnement van Bobbejaanland, Slagharen of Movie Park Germany. Bij de duurste variant van de abonnementen zit de gratis toegang tot andere parken van de groep namelijk inbegrepen bij de voordelen van de pas.

 

 

Bron: parkerlebnis