Eerste bemande testritten vinden plaats op Wicker Man

In het Engelse pretpark Alton Towers hebben de eerste bemande testritten plaatsgevonden op de befaamde nieuwe houten achtbaan Wicker Man. Het is de eerste achtbaan in de wereld die hout en vuur combineert tot een indrukwekkend geheel.

 

Op een foto die verscheen op sociale media is te zien hoe testritten plaatsvonden op Wicker Man. Een treintje is volledig gevuld met gelukkigen die de unieke kans kregen om nog vóór de officiële opening de achtbaan uit te mogen proberen. Heel wat rook- en vuureffecten zijn te zien op het moment dat de trein door de Wicker Man rijdt.

 

Wicker Man wordt de eerste nieuwe houten achtbaan in 21 jaar tijd voor het Verenigd Koninkrijk. Het project, tot voor kort beter gekend als SW8 (Secrect Weapon 8), is de laatste nieuwe attractie in de beroemde reeks van de Secret Weapons. Het Amerikaanse bedrijf Great Coaster International stond in voor de bouw van de 618,1 meter lange achtbaan die al snel een investering van 16 miljoen pond werd. Het bedrijf bouwde ook andere bekende houten achtbanen zoals Heidi The Ride in Plopsaland De Panne, Joris en de Draak in de Efteling, Troy in Toverland en Wodan in Europa-Park.

 

Centraal bij de achtbaan staat de 17,55 meter hoge Wicker Man, het belangrijkste thematiseringselement van de achtbaan. Hier zullen de bezoekers straks drie keer doorheen rijden terwijl het gevaarlijke houtskelet in vuur en vlam staat. De attractie staat in het teken van The Beornen, een groepje schimmige mensen die leven in de bossen van Alton. Een belangrijk deel van hun mysterieus leven is de metershoge Wicker Man die ze gebouwd hebben.

 

Meer informatie, foto’s en video’s over de achtbaan vind je hier.

 

 

Bron: Alton Towers

Foto: Theme Park Collective

Video: Theme Park Incorporated