California’s Great America sluit thrillride H.M.B. Endeavor

In het Amerikaanse park California’s Great America wordt volop gewerkt aan de nieuwe achtbaan RailBlazer die dit jaar opent, maar het park opent niet enkel attracties, dit jaar sluiten er ook enkele. Zo verlaat het loopingschip H.M.B. Endeavor het park net als de log flume.

 

Bij California’s Great America gaat alle aandacht momenteel naar de nieuwe achtbaan RailBlazer die dit jaar opent. Deze achtbaan wordt een Single Rail Coaster van de Amerikaanse bouwer Rocky Mountain Construction.

Fans zullen dit jaar wel enkele attracties moeten missen in het park. In oktober werd al bekend gemaakt dat de boomstamattractie Loggers Run gesloten werd. Loggers Run werd in 1976 geopend en was zo gelegen dat de attractie doorheen het waterpark liep. Loggers Run werd gebouwd door Arrow Dynamics.

 

 

Maar dat blijkt niet de enige grote attractie te zijn die gesloten werd, ook het loopingschip H.M.B. Endeavor wordt momenteel ontmanteld. Deze attractie werd door Intamin Amusement Rides gebouwd en opende in 1987.

 

 

Ten laatste sluit ook de waterdoolhof Snoopy’s Splash Dance.

 

 

Met de sluiting van deze drie attracties komt er heel wat plaats vrij voor toekomstige plannen, laat het park weten. Het park plant namelijk heel wat nieuwe investeringen, waaronder een uitbreiding van het waterpark, waar deze drie attractie rond gebouwd waren.

 

Bron en foto’s: California’s Great America