Bouwwerken nieuw pretpark Parc Spirou gaan hard

In Beaulieu-Lake in Monteux, op 22km van Avignon in Frankrijk, wordt er een nieuw pretpark gebouwd. Parc Spirou zal in het teken komen te staan van de Belgische stripheld Robbedoes. Het pretpark krijgt drie achtbanen en moet deze zomer haar deuren openen.

 

Parc Spirou:

Parc Spirou zal volledig in het teken staan van de iconische Belgische stripheld Robbedoes. Op dit moment worden heel wat gebouwen opgebouwd in het park en is de bouw van de eerste rollercoaster voltooid. Ondertussen werd ook de locomotief voor de eerste trein op de track geplaatst.

 

Parc Spirou werd voor het eerst voorgesteld op de Euro Attractions Show (EAS) van 2013. Begin 2015 werd er meer informatie naar buiten gebracht over het park en welke attracties er zouden komen. Toen hoopte men dat begin 2016 de bouwwerken zouden kunnen starten. Die start van de bouwwerken liep echter een jaartje vertraging op, maar in februari van 2016 kreeg het toekomstige pretpark wel groen licht van de Franse autoriteiten.

In juli van 2017 werd dan eindelijk de eerste steen gelegd, waardoor de bouwwerken officieel van start gingen. Op 3 oktober 2017 werd de eerste track gefabriceerd en op 1 december van datzelfde jaar gingen de bouwwerken voor het eerst de hoogte in. Het is de bedoeling dat het park op 1 juni 2018 zal openen voor het publiek. In eerste instantie zal het park openen met 15 attracties, waaronder 3 achtbanen. Later zullen er nog nieuwe themagebieden openen.

De volledige opbouw van het project kan je hier volgen.

 

De drie achtbanen:

Het nieuwe Franse pretpark krijgt drie achtbanen, allemaal van de Duitse achtbaanbouwer Zierer. De spectaculairste wordt ongetwijfeld de “Nid du Marsupilami”-achtbaan, welke een Tower Speed Coaster zal worden. De achtbaan zal een verticale lift hill krijgen van 29,9 meter hoog, waarna een drop volgt loodrecht naar beneden met een snelheid van 88,5 km/u. Tijdens de rit van 602 meter zullen de bezoekers 4 keer overkop gaan. Daarnaast krijgt Nid du Marsupilami ook een helix van 540 graden. De rollercoaster komt in het teken te staan van het fictieve dier Marsupilami uit de strips van André Franquin. Het fictieve diertje komt zowel voor in de Robbedoes en Kwabbernoot-albums en de Marsupilami-albums. Momenteel bestaat er 1 gelijkaardige achtbaan, Impuls in het Amerikaanse Knoebels Amusement Park & Resort. Hieronder een video van die achtbaan:

 

Aan de kinderen en de families is er ook gedacht. “Mine d’or des Daltons” wordt een Force Two-achtbaan die in het teken zal staan van de goudmijn van de Daltons uit de Belgische stripreeks Lucky Luke. De achtbaan zal een hoogte krijgen van 9 meter en zal tijdens het parcours van 222 meter een snelheid behalen van 39 km/u. De Force Two-achtbaan kennen we onder andere van Donderstenen in Avonturenpark Hellendoorn, Wickiebaan in Plopsa Indoor Coevorden en de Wickie Coaster in Plopsa Indoor Hasselt. Hieronder een video van die achtbaan uit Avonturenpark Hellendoorn:

 

De derde achtbaan wordt “Racing Gallery”. Dit zal een customversie van het ESC-model worden. Dit model van Zierer is niet zo bekend. De meest gelijkaardige achtbaan van dit model is Big Bang en ligt in het vrij onbekende Oostenrijkse Freizeitpark Familienland. De achtbaantjes zijn echt gemaakt voor families en geven een zeer leuke rit weg. In onderstaande video kan je een ritje op Big Bang beleven, maar de lay-out van Racing Gallery wordt wel anders dan deze.

 

 

 

 

Foto’s: Parc Spirou