Bouwwerken gaan als een sneltrein voor de nieuwe Dive Coaster in Liseberg

De werken aan de nieuwe Dive Coaster van het Zweedse pretpark Liseberg gaan als een sneltrein vooruit! De laatste weken stromen de bouwupdates binnen van wat de grootste Dive Coaster van Europa zal worden. Het lijkt erop dat het park de achtbaan tegen de start van het seizoen wilt open krijgen.

 

Op 18 januari 2018 werd de eerste track bij het station geplaatst. Op 29 januari begon de bouw van de lift hill. Een week later werd de top van de lift hill geplaatst en sindsdien gaan de werken aan een razendsnel tempo vooruit. Elke dag komen er nieuwe grote updates binnen van de stukken track die al geplaatst zijn. Ook de treinen zijn ondertussen al gearriveerd. Zij hebben zes stoeltjes naast elkaar en zijn voorzien van het nieuwste beugelsysteem.

 

De Dive Coaster zal de naam Valkyria dragen en wordt gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M). Het thema en de naam van de attractie is gebaseerd op een ‘Valkyrie’, een gevleugeld wezen uit de Scandinavische mythologie. Dit mythische wezen bracht gevallen strijders op aarde naar het hiernamaals. In oktober 2017 gingen de eerste grondwerken van start, waarbij onder andere de tunnel gegraven werd waarin de first drop zal doorlopen worden.

 

Valkyria wordt zo’n 700 meter lang en zal een maximale snelheid van 105 km/u behalen. De achtbaan is 47 meter hoog. Valkyria krijgt ook drie inversies, een Immelmann, een Zero-G Roll en een Heartline Roll. Hiermee wordt de achtbaan zowel de hoogste, snelste en langste Dive Coaster van Europa. Bovendien zal deze baan ook nog eens de meeste inversies op een Dive Coaster hebben in Europa.

 

Meer updates over het project vindt u hier.

 

 

 

Foto’s: Martin Cedvander, Mattias Karlsson, Liseberg