Attractielijst Halfvastenfoor Gent bekend gemaakt

Van 3 maart 2018 tot 25 maart 2018 vind de Halfvastenfoor van Gent plaats. Dit jaar zullen er exact 100 kraampjes opgesteld staan waarvan er 18 als grootvermaak geclassificeerd kunnen worden. Er zullen attracties komen voor zowel jong als oud.

 

Wie gek is op wilde ritten en hoge snelheden, vindt zijn gading op klassiekers als de Take-Off, de AirMaxx, de Booster en natuurlijk de XXL, die durvers met een snelheid van 100 kilometer per uur en op een hoogte van 50 meter rondslingert. Dolle pret, maar ook wie houdt van minder waaghalzerij komt aan zijn trekken op de Halfvastenfoor.

 

Een traditioneel schietkraam, een ritje in de autoscooter, een gokje wagen aan de spelkramen, een rondje in een klassieke draaimolen of acrobatische fun in de speelparken. In elk geval is er weer keuze zat, ook voor gezinnen met kleine kinderen. Voor de allerkleinsten is er de traditionele glimmende kindermolen of het eendjeskraam. Iets oudere kinderen zijn dol op de hoogste mobiele glijbaan, het spookkasteel, het hindernisparcours Cake Walk en zoveel meer.

 

Buffalodag op 7 maart 2018:

Woensdag 7 maart 2018 is het Buffalodag. Supporters van blauwwit worden beloond voor hun clubtrouw en krijgen – indien gekleed in de clubkleren of in het bezit van een abonnement van KAA Gent – 30% korting op de deelnemende foorattracties. Vanaf 16.30 uur kunnen ook de Buffalo helden zelf gespot worden aan het schietkraam, in het lunapark of in de autoscooter.

 

 

Prikkelarme foor op 15 maart 2018:

Op 15 maart, de dag voor personen met een beperking, is sinds jaren de ‘prikkelarme’ dag op de Halfvastenfoor. Op donderdag 15 maart 2018 zijn er minder lichtflitsen en wordt het geluid van de attracties gedempt, zodat ook mensen met autisme of epilepsie zich er kunnen uitleven. Diezelfde dag organiseert de Stad Gent opnieuw in samenwerking met de foorreizigers een namiddag voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Om organisatorische redenen is het aantal deelnemers beperkt. Enkel kinderen en volwassenen die in een deelnemende Gentse school of instelling verblijven, kunnen zich inschrijven (tot 2 maart). 

 

Een foor vol prijzen en kortingen:

Op zondag 25 maart 2018, de laatste foordag, krijgen alle bezoekers naar goede gewoonte 30% korting op alle attracties! Via de website van Radio 2 kunnen 20 foorbezoekers dan weer een prijzenpakket van 150 euro jetons winnen. Op 28 februari ten slotte verschijnt er een gratis foorkrant met diverse kortingsbonnen in Gent Deze Week. 

 

Openingsuren:

Kinderattracties 

  • maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 16 uur tot minstens 20 uur
  • woensdag, zaterdag en zondag vanaf 14 uur tot 20 uur.

Andere attracties

  • maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 18 uur tot minstens 22.30 uur
  • woensdag, zaterdag en zondag vanaf 14 uur tot 24 uur. 

 

 

Attractielijst:

Belgian Auto-skooter – Besanger
Bootjes – Bodet
Trampoline – Bodet
Wild Mouse – Bufkens
Spiegeldoolhof – Cattin
Caraïbes-Folies – Busch
Motion Simulator 7D – De Bruyne
Middeleeuws Slot – Dewingaerden Vanbesien
Beach Ball – Dotremont
AirMaxx – Dotremont
XXL – Dotremont
Spookkasteel – Kindermans
Exlipse Virus – Florens
See Sturm Bahn – Lainez
Cake-Walk – Roels
Take-Off – Schmitt
Deca Dance – Verwijk Bufkens
La Suisse – Delforge

 

 

 

Bron: Stad Gent