Werkzaamheden Bellewaerde Aquapark gingen van start

De werkzaamheden voor de realisatie van Bellewaerde Aquapark starten. Het indoorwaterpark heeft de ambitie om het meest complete waterpark voor de hele familie te worden. Voor de bouw wordt beroep gedaan op veel lokale bedrijven en is er een investeringsportefeuille van 17 miljoen euro voorzien. De opening van het gloednieuwe indoorwaterpark is voorzien in het voorjaar van 2019.

 

Bellewaerde Aquapark

Het indoorwaterpark heeft de ambitie om het meest complete waterpark voor de hele familie te worden. Tijdens de persvoorstelling, stelden Bellewaerde en LD Architecten de inhoud van Bellewaerde Aquapark voor aan de hand van een maquette. Hierop zien we dat er verschillende waterspeeltuigen zullen geplaatst worden in een oase van groen, waarbij een tiental bomen en ander groen worden aangeplant. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op twee interactieve expeditieboten of in de speelzone met een grote kantelende emmer en tal van verrassingen. Ook de allerkleinsten beleven plezier in een peuterbad en speelzone op hun maat. Een lazy river zal de bezoekers doorheen het volledige park voeren langs ondermeer een grot, een klimmuur en tal van watereffecten. Voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien. Bezoekers kunnen tevens iets eten of drinken in het restaurant bij Bellewaerde Aquapark, alsook plaatsnemen op het terras naast het zwembad of op het zonneterras buiten. Het hele jaar door zal men kunnen genieten van een aangename temperatuur van 34°C in het waterpark terwijl het water een temperatuur van 32°C zal hebben.

© Dimitri Delanghe

Er is een oppervlakte van 4300m² voorzien voor het waterpark waarvan er 2900m² als belevingsruimte voorzien wordt. Origineel was er een buitenbad voorzien maar dit is geschrapt wegens de kosten van het archeologisch onderzoek. Het Bellewaerde Aquapark wordt gebouwd op een site die tijdens beide wereldoorlogen fel gebombardeerd geweest is. Hierdoor was het noodzakelijk om de grond op voorhand te scannen en zo voorbereid te zijn op alle explosieven die tijdens de bouwwerkzaamheden nog kunnen aangetroffen worden. Het eerste gebied waarin het archeologisch onderzoek bezig is, is bijna afgewerkt. Begin februari hopen ze te kunnen beginnen met de funderingswerken in dat gebied. Er werd ons ook toevertrouwd dat ondanks dat het buitenbad momenteel niet in het project zit, het wel zeker op de planning staat. Er zijn verschillende uitbreidingsmogelijkheden voorzien voor Bellewaerde Aquapark.

© Dimitri Delanghe

Bellewaerde Aquapark draagt ook zijn steentje bij aan het milieu. Er wordt met een speciaal waterrecuperatiesysteem gewerkt om het waterverbruik sterk te beperken, hierdoor wordt er weinig afvalwater geloosd. Dit weinige afvalwater wordt gezuiverd via de algemene waterzuiveringsinstallatie op de site van Bellewaerde.

© Bellewaerde

 

Top secret glijbanen

Diverse leveranciers zijn druk in de weer om unieke en op maat gemaakte waterglijbanen voor te stellen. Voorlopig kan er enkel meegegeven worden dat Bellewaerde Aquapark het comfort en de veiligheid van de bezoeker voorop stelt en kiest voor een uniek transportsysteem waarbij de banden automatisch naar boven worden gebracht. De exacte samenstelling van de glijbanen laten we nog even aan de verbeelding over en wordt pas later vrijgegeven.

 

© Dimitri Delanghe
© Bellewaerde
© Bellewaerde

 

Lokale bedrijven

Voor de bouw van Bellewaerde Aquapark wordt er beroep gedaan op veel lokale bedrijven zoals LD Architecten uit Kortrijk en hoofdaannemer Monument-Vandekerckhove uit Ingelmunster. De komst van Bellewaerde Aquapark betekent meteen de grootste investering ooit voor Bellewaerde. Voor het volledige project is er 17 miljoen euro voorzien. De werkzaamheden zullen ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen.  De opening van het gloednieuwe indoorwaterpark is voorzien in het voorjaar van 2019.

 

 

Bron: Bellewaerde