Vekoma bevestigd voor bouw van Mine Train rollercoaster in Energylandia

De Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma is als winnaar uit de bus gekomen om een Mine Train rollercoaster te mogen bouwen in Energylandia. Eerder werd al bekendgemaakt dat Vekoma een spectaculaire watercoaster van 11 miljoen euro zal bouwen alsook de verkoop regelde voor een spannende hyrbide achtbaan van Rocky Mountain Construction in het Poolse pretpark. De drie achtbanen waarvoor Vekoma zal instaan, moeten alle drie openen in 2020.

 

Vekoma Mine Train:

De Mine Train zal een van de grootste Mine Train-achtbanen in de wereld worden. De achtbaan moet minstens een snelheid hebben van 50 km/u en minstens 15 meter hoog worden. Over het parcours van meer dan 1200 meter moeten er minstens 3 lift hills komen. De rit mag ook niet korter duren dan 186 seconden, wat iets meer dan 3 minuten is.

Kinderen vanaf 1 meter groot moeten in de attractie kunnen plaatsnemen. Het in- en uitstappen van de bezoekers moet binnen de 45 à 50 seconden kunnen gebeuren en om de 85 seconden moet er een trein kunnen vertrekken. Er moeten minstens 3 treinen komen die voor een capaciteit van 1300 personen per uur moeten zorgen.

De Nederlandse fabrikant Vekoma bouwde verschillende bekende Mine Train-achtbanen zoals Calamity Mine in Walibi Belgium (België), Colorado Adventure in Phantasialand (Duitsland), Big Thunder Mountain in Disneyland Paris (Frankrijk) en Mammut in Gardaland (Italië).

 

Projecten van wereldformaat:

In 2014 opende het gloednieuwe pretpark voor het eerst haar deuren en vier jaar later heeft het pretpark al 10 achtbanen in haar bezit. In de komende jaren komen daar nog eens zes rollercoasters van wereldformaat bij.

In 2018 zullen er twee nieuwe achtbanen openen. Het gaat om een spectaculaire watercoaster die gebouwd zal worden door Intamin Amusement Rides en een van de grootste watercoasters ter wereld moet worden. Daarnaast zal er in 2018 ook de grootste Mega Coaster van Europa geopend worden. Hiervoor zal eveneens Intamin Amusment Rides zorgen. Ondertussen werden de eerste trackdelen voor dit project geplaatst.

Tegen 2020 moeten er nog eens drie nieuwe achtbanen openen. De Mine Train rollercoaster bespraken we al reeds hierboven. Daarnaast zal er ook een watercoaster geopend worden met meerdere lanceringen en inversies. Deze zal gebouwd worden door Vekoma en wordt ongezien in de wereld. Ook een zeer grote hybride achtbaan van Rocky Mountain Construction is aangekondigd voor 2020.

Ondertussen is het Poolse pretpark ook op zoek naar een fabrikant die een Tilt Coaster wilt bouwen. Een openingsdatum voor deze achtbaan is nog niet bekendgemaakt.

 

Energylandia en Vekoma:

Het is niet de eerste keer dat het Poolse pretpark Energylandia en de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma samenwerken. Vekoma stond namelijk al in voor 5 van de 10 bestaande achtbanen. Zo bouwden zij al de Family Boomerang Coaster “Boomerang”, de gelanceerde loopingachtbaan “Formuła”, Suspended Looping Coaster (SLC) “Roller Coaster Mayan”, de Junior Coaster “Energuś Roller Coaster” en de Suspended Family Coaster (SFC) “Dragon Roller Coaster” die onder het meer verdwijnt.

 

Bron: Energylandia