Track Railblazer bereikt hoogste punt bij California’s Great America

De bouw van de nieuwe achtbaan Railblazer bereikte ondertussen haar hoogste punt bij California’s Great America. Deze achtbaan wordt een van de twee Single Rail Coasters van Rocky Mountain Construction, welke dit jaar zullen openen. De achtbanen zijn beide prototypes en uniek in de wereld.

 

RailBlazer wordt een unieke achtbaan voor de Westkust van Amerika omdat deze een enkele rail heeft. De achtbaan zal dynamische bochten hebben en snelle richtingswissels. De bouw van de achtbaan bereikte ondertussen haar hoogste punt, dit is 32,3 meter hoog.

 

 

De achtbaan wordt gebouwd door Rocky Mountain Construction. Het is voor dit bedrijf de tweede achtbaan in haar soort die het bouwt. Ook in Six Flags Fiesta Texas wordt een gelijkaardige baan opgebouwd.

 

 

RailBlazer zal haar bezoekers meenemen naar een hoogte van 32,3 meter voordat ze een drop maken van 90°. Tijdens een rit van 548,6 meter behaalt men een snelheid van 83,7 km/h. Men gaat over stevige airtime-heuveltjes, door fel gebankte bochten en doorheen drie inversies, een Dive Loop, Cutback en Corkscrew. Hoe deze inversies eruitzien kan je hier ontdekken.

 

Bron: California’s Great America