Track Hangtime compleet bij Knott’s Berry Farm

Bij Knott’s Berry Farm gaat dit jaar een nieuwe achtbaan openen. De nieuwe achtbaan zal de naam Hangtime krijgen en wordt de eerste Dive Coaster aan de Westkust. Onlangs mocht men het glas heffen op het vervolledigen van de track.

 

Knott’s Berry Farm gaat dit jaar de achtbaan HangTime openen. Het wordt een Infinity Coaster van de Duitse bouwer Gerstlauer, al noemt het park het zelf graag een Dive Coaster. HangTime zal 45 meter hoog worden en in het Boardwalk gebied van het park komen.

Onlangs werd het laatste trackdeel op zijn plaats gehesen en kon men het glas klinken op de mijlpaal.

 

Wie plaatsneemt in HangTime zal een rit maken waarbij alles begint met een first drop die loodrecht naar beneden gaat. Het treintje zal door 660 meter track razen en doorheen vijf inversies. De spectaculairste inversies wordt een Negatieve-G Stall Loop, waarbij je ‘hang time’ krijgt. Hieraan dankt de achtbaan haar naam.

In de structuur van de achtbaan wordt een speciale lichtshow verwerkt, die de Boardwalk zal doen stralen als nooit tevoren. De verlichting zal tijdens de rit zo ingesteld zijn, dat de track waarover het treintje rijdt, verlicht wordt. De spots zullen het treintje het hele parcours blijven volgen.

 

 

Meer bouwupdates van deze baan vindt u hier.

 

 

Foto’s: Brad Jashinsky, Coaster Crew