SeaLife Blankenberge vangt 1e zeehondenpup van het jaar op

Donderdag werd het Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge opgeroepen voor een zeehondje in De Haan, op het strand van Vosseslag. Na het ontvangen van een foto bleek dat een dierenverzorger ter plaatse diende te gaan voor extra onderzoek. Een dierenverzorger van SEA LIFE ging ter plaatse en merkte dat de grijze zeehond erg verzwakt was. Daarop werd besloten om de pup naar het zeehondenopvangcentrum in Blankenberge te brengen. Daar zal het verblijven tot het voldoende is aangesterkt om terug naar zee te gaan.

 

“Het gaat om een grijze, mannelijke zeehond van 14 kilogram. De pup heeft een gezwollen muil en is erg uitgeput. Het dier heeft daarnaast ook te kampen met koorts. De dierenarts komt straks langs voor extra onderzoek.”, vertelt Jasper Mathys, dierenverzorger. “Met de storm van de afgelopen dagen, had er zich een kleine klif gevormd. De pup kon niet verder op het strand kruipen en ook voor mij was het een hele onderneming om het dier op het hoger gelegen gedeelte te krijgen. Gelukkig kon ik rekenen op de hulp van omstaanders.”, gaat hij verder.

De komende maanden zullen de verzorgers van SEA LIFE de jonge pup intensief verzorgen, een proces dat ook vanaf thuis bekeken kan worden via facebook. Als de pup over twee tot vier maanden volledig aangesterkt en op gewicht is zal de zeehond terug vrijgelaten worden.

 

Wat te doen bij het opmerken van een zeehond op het strand?

 

  • Houd afstand en probeer het dier niet aan te raken.
  • Kijk of het dier verwond is. Zie je wondjes? Bel de politie of het zeehond-opvangcentrum.
  • Ligt het dier in de vorm van een banaan, lekker opgekruld? Dan is het vast aan het uitrusten. Dit kan wel 3 uur duren, indien het geen stress ervaart van omstaanders.
  • Ligt het dier helemaal plat? Bel de politie of het zeehondenopvangcentrum (0477 34 58 90).