Parc Astérix krijgt 5D attractie in 2019

Parc Astérix zal in 2019 een 5D attractie krijgen. Dit nieuws werd bekendgemaakt door de website Blooloop die sprak met François Fassier, de leider van de Leisure Destinations afdeling van Compagnie des Alpes, het moederbedrijf van Parc Astérix.

 

Nieuwe 5D attractie in 2019:

Tussen 2016 en 2021 zal Parc Astérix 120 miljoen euro investeren in nieuwe attracties, ook in de komende 5 jaar daarna wordt nog eens 80 miljoen euro vrijgemaakt. De resultaten hiervan konden we al zien met de mooi gethematiseerde Zamperla Disk ‘O’ Coaster met de naam Discobélix, welke in 2016 opende, en de 16 miljoen euro kostende familie achtbaan Pégase Express die gebouwd werd door Gerstlauer en gethematiseerd werd door Jora Vision.

Uit de gesprekken tussen Fassier en Blooloop blijkt dat er nu ook een 5D attractie op de planning staat. Het project zal gebouwd worden tegen 2019 en komt in het teken te staan van de stripheld Astérix . Met een 5D attractie wordt waarschijnlijk een Flying Theater bedoeld zoals “L’extraordinaire Voyage” die in 2017 gebouwd werd in het zusterpark Futuroscope. Ook Europa-Park en FerrariLand pakten in 2017 uit met een dergelijke attractie.

 

Nieuwe hotels in 2018 en 2019:

Naast de nieuwe attracties zullen er ook twee nieuwe hotels gebouwd worden. Zo zullen meer gasten de kans hebben om te overnachten dicht bij het park. In 2018 zal het hotel “Cite” openen en in 2019 moet het tweede hotel “Les Quais de Lutéce” af zijn. In tegenstelling tot het bestaande driesterrenhotel “Trois Hiboux” zullen deze twee nieuwe hotels wel gethematiseerd worden.

Door zowel het park als de overnachtingsmogelijkheden uit te breiden, hoopt het park de verblijfsduur van bezoekers te verlengen. “Wie verblijft in het resort zal niet zijn eigen picknick of boterhammen meenemen naar het park”, meent Fassier.

 

3 miljoen bezoekers per jaar:

Op dit moment woont ongeveer 80% van de bezoekers op een anderhalf uur of minder durende autorit van het park. Met de jongste investeringen hoopt het park meer bezoekers aan te trekken die verder weg wonen. Dit zou de bezoekersaantallen moeten doen stijgen, komende van 2 miljoen tot tussen de 2,5 en 3 miljoen bezoekers per jaar.

Hiermee moet Parc Astérix opnieuw één van de meest bezochte pretparken van Frankrijk worden. Momenteel staat het park op de vierde plaats. De afgelopen jaren werd Parc Astérix voorbijgestoken door het themapark Puy du Fou dat 2,26 miljoen bezoekers ontving in 2017. Disneyland Parijs is met grote voorsprong de koninging van de Franse pretparken en verwelkomt jaarlijks zo’n flinke 14 miljoen bezoekers verspreid over de twee themaparken.

 

Bron: Blooloop