Onzekere toekomst voor achtbaan in Gardaland

In het Italiaanse pretpark Gardaland kampt de achtbaan Sequoia Adventure met heel wat technische problemen, waardoor ze afgelopen seizoen heel wat downtime had. Het park bekijkt momenteel of een grote renovatie nog aan de orde is of dat de achtbaan het park zal verlaten.

 

Een van de bizarste achtbanen in Italië is ongetwijfeld de achtbaan Sequoia Adventure in Gardaland. De achtbaan lijkt een beetje op een knikkerbaan. Het karretje maakt de ene vreemde inversie na de andere, waarbij ze een stukje ondersteboven blijft rijden.

 

 

De achtbaan, gebouwd door S&S-Sansei Technologies, kampt al een tijdje met technische problemen, die niet simpel op te lossen vallen. Er gingen eerder al geruchten rond dat deze te koop zou worden gezet, maar later bleek dit niet helemaal te kloppen. Toch is de toekomst van deze achtbaan nu zeer onzeker. De technische problemen oplossen zou betekenen dat de achtbaan een zeer grote renovatie zou moeten ondergaan. Het park vertelde aan een fansite dat men momenteel nog bekijkt of de baan deze renovatie nog waard is. De mogelijkheid is zelfs groot dat de achtbaan gewoon zal verdwijnen uit het park.

Sequoia Adventure opende in 2005 als eerste Screaming Squirrel van S&S-Sansei Technologies. Later zou een Chinees park een gelijkaardige baan openen, alsook in Rusland vinden we dit type terug, maar hier zien de typische Saxofoon-inversies er net iets anders uit.

 

Bron: Gardaland Magiche Emozioni

Foto: Bob Van Dyck – Themeparkfreaks.eu