Nieuwe attractie voor Tivoli Gardens

Het Deense pretpark Tivoli Gardens, gelegen in Kopenhagen, nam op oudejaarsnacht afscheid van haar oude thrillride Snurretoppen. Voor dit jaar plande het park al meteen een vervangende nieuwigheid. Welke nieuwe attractie er in de plaats zou komen bleef even geheim, maar ondertussen maakte het park bekend dat Tik Tak de nieuwigheid wordt.

 

29 jaar geleden opende Tivoli Gardens de Huss Breakdance Snurretoppen en wanneer 2018 net begonnen was werd na 13.920.000 ritjes afscheid genomen van de klassieker. Deze moest plek maken voor een gloednieuwe thrillride ter ere van de 175ste verjaardag van het park.

 

De nieuwe attractie zal de naam Tik Tak krijgen. Het wordt een Shake R5 van de Nederlandse bouwer Mondial Rides. Tik Tak zal als thema een teletijdmachine krijgen. Bezoekers zullen tandwielen, gadgets en ingenieuze mechanismen ontdekken. In deze tijdmachine zullen de inzittenden naar alle kanten geslingerd worden terwijl ze doorheen de tijd reizen. Duizeligheid is bijna een garantie. Deze attractie zal de bezoekers zowel verticaal als horizontaal ronddraaien aan een hoge snelheid.

 

 

Tik Tak in feiten

  • Naam: Tik Tak
  • Fabrikant: Mondial
  • Model: Shake R5
  • Design: Tivoli Creative Development
  • Capaciteit: 40 berijders per rit. 750 per uur
  • Aantal gondels: 20
  • Hoogte; 8 meter
  • G-force: 3.6 G
  • Minimumlengte: 140 cm

 

Bron en foto’s: Tivoli Gardens