Marc Coucke wil nu ook Surfpark openen

De Belgische miljardair Marc Coucke wil opnieuw gaan investeren in de vrijetijdsbesteding. Onlangs nog nam hij het Nederlandse Snowworld over en onder deze vlag wil hij nu ook samen met zijn zakenpartner een surfpark openen. Maar daar blijft het mogelijk niet bij. Als het eerste park succesvol blijkt, is het niet ondenkbaar dat er ook eentje naar België komt.

 

Na het Dierenpark Pairi Daiza en het Avonturenpark in Durbuy kocht Marc Coucke onlangs meer dan de helft van de aandelen van SnowWorld, dat enkele indoorskipistes uitbaat. Met SnowWorld wil men nu ook een surfpark gaan bouwen.

Het is samen met Koos Hendrickx, de oprichter van SnowWorld waarvan Coucke de aandelen kocht, dat er over de plannen gepraat werd. Surfcity moet een uniek waterparadijs worden met een gigantische surfpool vertelt hij. In Nederland is amper de mogelijkheid om deftig te surfen, de golven zijn daarvoor te laag. Enkel bij echt stormweer bereiken ze anderhalve meter. In Surfcity zullen golven gecreëerd worden tot 2 meter hoog. Het bad wordt 300 meter lang en 50 meter breed.

Ook het buitenland lijkt te lonken, zo komt er een skihal in Milaan en zijn er gesprekken voor eentje in Londen. Ook voor Surfcity kijkt men al verder. Als de eerste vestiging succesvol blijkt, is het zeker niet onmogelijk dat er ook eentje naar België komt.

 

Bron: HLN