Legendarische mythe van Excalibur komt in Movie Park Germany tot leven

In het kader van ons kwaliteitsmanagement zet Movie Park Germany zich dit seizoen in voor een van haar veteranen onder de attractie. De wildwaterbaan “Mystery River” krijgt zowel een nieuwe thematisering als een nieuwe naam: Excalibur – Secrets of the Dark Forest. De gasten van het grootste film- en attractiepark van Duitsland kunnen zich verheugen op King Arthur, Excalibur, The Knights of the Round Table en duistere wezens in deze nieuw ontworpen attractie.

 

De geliefde waterattractie “Mystery River” krijgt voor de bezoekers van Movie Park Germany in seizoen 2018 een thematisch compleet vernieuwde presentatie. Koning Arthur, de ridders van de Ronde Tafel en duistere creaturen en sprookjesfiguren zullen de attractie in de toekomst gaan bevolken, en het beroemde zwaard uit deze mythische geschiedenis doet haar intrede: Excalibur. “Deze rit is een van de oudste en meest populaire van ons park”, zegt bedrijfsleider Thorsten Backhaus. “Nu willen we deze oudgediende uit onze parkgeschiedenis recht aandoen en een waardige en frisse upgrade geven”, inclusief nieuwe naam: Excalibur – Secrets of the Dark Forest.

De bezoekers worden door tovenaar Merlijn op een riskante zoektocht naar het legendarische zwaard Excalibur gestuurd. Dit werd namelijk de tafelridders ontstolen en moet zo snel mogelijk weer naar de rechtmatige eigenaar, Koning Arthur, terug. De reis is alleen mogelijk door talrijke gevaarlijke manoeuvres door betoverde wouden en donkere holen te maken. “Iedere etappe van de attractie heeft een nieuwe thematisering, maar de ritkarakteristieken blijven natuurlijk bestaan”, legt de bedrijfsleider uit.

De vernieuwing van de zogenaamde Rapid River Rides is een nieuwe stap in het kader van kwaliteitsmanagement in het park. Na de bouw van de grootste achtbaan uit de parkgeschiedenis “Star Trek™: Operation Enterprise” in 2017, richt Duitslands grootste film- en attractiepark zich nu op deze klassieker. “Van tijd tot tijd krijgen ook onze oudere attracties de volle aandacht, vooral de attracties die bij onze bezoekers erg geliefd zijn”, zegt Thorsten Backhaus. De attractie behoort tot de grootste en duurste attracties in zijn soort in Europa, daarom is een complete nieuwbouw ervan niet ter sprake gekomen. “De rit is na 20 jaar nog altijd een zeer populaire hoofdattractie in ons park en heeft zelfs een eigen fanclub”, vertelt Backhaus met een knipoog. Bekende firma’s uit de branche zijn betrokken bij de ombouw: IMAscore en IMAmedia ‘toveren’ de nieuwe muziek en mediacontent, Leisure Expert Group NL levert het creatieve concept en de Deense firma Tema Design by MK Illumination is verantwoordelijk voor de thematische metamorfose.

Excalibur – Secrets of the Dark Forest blikt terug op een bewogen geschiedenis. “De attractie werd tegelijk met het park in 1996 geopend”, geeft Thorsten Backhaus een inkijkje. “Sommige bezoekers kunnnen zich misschien nog herinneren dat hij oorspronkelijk gethematiseerd was op de film “The Neverending Story”. Door de terugtrekking van Warner als licentiegever moesten we in 2005 noodgedwongen op korte termijn een nieuw thema introduceren. De Mystery River werd het rijk van dwergen, trollen en heksen. Na twaalf jaar komt een nieuwe stap, die weer een beetje terug naar de wortels van Movie Park voert. “De thema’s film en televisie staan voor alles dat we in ons park doen. In de afgelopen jaren hebben we onder andere de Teenage Mutant Ninja Turtles, Star Trek™ en The Walking Dead® naar het park gehaald.“ Nu komt er met Excalibur een nieuwe geschiedenis naar het park die ontelbare keren als onderwerp van spectaculaire en spannende verfilmingen heeft gedient. “Sinds enkele jaren vragen wij ons af welk thema goed bij ons past. In de zomer van 2017 hebben we voor dit thema gekozen en we hopen met deze klassieker alle generaties te bereiken en te inspireren.” Een ding zal ook na deze vernieuwde thematisering onveranderd blijven: het risico om nat te worden blijft onverminderd hoog.

 

Bron: Movie Park Germany , Leisure Expert Group