Hoogste punt bereikt van Wonder Woman Coaster in Six Flags Fiesta Texas

Onlangs mocht men klinken op het bereiken van het hoogste punt bij de bouwwerken aan Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas. Deze achtbaan wordt momenteel volop gebouwd en wordt in het voorjaar geopend. Het is een van de twee eerste Single Rail Coasters die Rocky Mountain construction bouwt.

 

De nieuwe achtbaan van Six Flags Fiesta Texas, gelegen in San Antonio, zal in het teken komen te staan van de superheldin Wonder Woman. De achtbaan zal de naam “Wonder Woman Golden Lasso Coaster” krijgen. Het meest unieke aan de achtbaan is ongetwijfeld het feit dat deze niet zal bestaan uit twee rails, zoals bijna alle achtbanen in de wereld werken, maar dat deze één brede track zal krijgen. Het is voor het eerst dat de bouwer, Rocky Mountain Construction, dit type achtbaan bouwt.

 

Hoogste punt bereikt

Onlangs konden we al zien hoe de eerste supports geplaatst werden, maar het gaat hard bij de bouw van deze achtbaan. Momenteel wordt volop de track geplaatst. Ondertussen werd geklonken op het plaatsen van het hoogste punt van de baan. Dit hoogste punt ligt op 34,4 meter. Deze mijlpaal werd bereikt enkele dagen nadat men bij California’s Great America vierde dat het hoogste punt van RailBlazer bereikt werd, een gelijkaardige achtbaan die eveneens dit jaar opent.

 

 

Wonder Woman Golden Lasso Coaster

Wonder Woman Golden Lasso Coaster zal een 34,4 meter hoge lifthill krijgen met een drop van 30,5 meter. Deze drop wordt er eentje met een hoek van 90 graden zodat de inzittenden loodrecht naar beneden vallen. Tijdens de rit zal er een maximale snelheid van 83,7 km/u behaald worden, terwijl de trein door verschillende overbanked turns zal gaan. De achtbaan zal 3 inversies bevatten, waaronder een 180° stall, wat wil zeggen dat de bezoekers even ondersteboven zullen blijven rijden. Tijdens het achtbaanritje zullen de bezoekers verschillende keren een free floating airtime-effect voelen, waarbij de bezoekers het gevoel krijgen dat ze zweven.

 

 

Bron en foto: Six Flags