Eind september valt het doek definitief over Océade

Het was al langer bekend dat Océade de deuren zou moeten sluiten door de komst van het Neo project in het Bruparck te Brussel. De directie van Océade maakte vanmorgen, tijdens een bijeenkomst met haar medewerkers, bekend dat het zwemparadijs definitief sluit op 30 september 2018.

 

Het hing al een tijdje in de lucht dat Océade zou moeten sluiten door het aankomende Neo project. Eind 2016 werd al aangekondigd dat het park zou sluiten in het begin van 2017, maar enkele weken later kwam er goed nieuws voor de medewerkers. Er was een uitstel van executie en het park mocht twee jaar langer open blijven.

Ondertussen zijn we een jaar verder en het definitieve einde lijkt nu echt in zicht te zijn. De directie van het park deelde vanmorgen op een speciale vergadering mee dat Océade op 30 september 2018 voor het laatst geopend zal zijn.

Jarenlang probeerde het park nog te benadrukken hoe succesvol het was. Océade stond zelfs open voor transformaties en zelfs extra investeringen, om zo eventueel geïntegreerd te worden in het Neo project. Jammer genoeg kon dit niet baten.

Océade opende de deuren in 1988 en was onderdeel van Océade Frankrijk. Het werd het derde park in deze groep. Nadat bleek dat het succes uitbleef werd het overgenomen door de Walibi Groep en kwam het onder leiding te staan van Thierry Meeus. De Franse parken sloten later de deuren, maar Océade te Brussel werd wel een succes en bleef tot op heden investeren in vernieuwingen.

 

Bron: RTL