Eerste treintje Twisted Timbers gearriveerd bij Kings Dominion

Bij het Amerikaanse pretpark Kings dominion is men volop bezig met de ombouw van de houten achtbaan Hurler naar de hybride achtbaan Twisted Timbers. De bouw verloopt voorspoedig en het park toonde onlangs fier hoe het eerste treintje arriveerde.

 

Twee jaar geleden sloot Kings Dominion de houten achtbaan Hurler. Het duurde een hele tijd voor men bekend maakte dat deze zou getransformeerd worden naar een hybride achtbaan door het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction (RMC). Ondertussen is de ombouw volop bezig en toonde het park hoe het eerste treintje er uit zal zien.

 

Het treintje kreeg de uitzicht van een oude pick up truck die bezoekers meeneemt voor een ritje over het verboden terrein van een gesloten boomgaard. Deze boomgaard heet de Hanover Hill Orchard, een vreemde plek waar op een dag in 1950 het noodlot toesloeg… een onbekende kracht vernielde op deze dag de boomgaard volledig.

Twisted Timbers zal drie inversies krijgen, waaronder een Barrel Drop Roll. Dit betekent dat je tijdens de first drop van de achtbaan al doorheen een Barrel gaat. De baan zal meer dan 900 meter aan track krijgen. De snelheid waarmee de trein over de baan raast zal 90 km/h bedragen en de hoogte van de baan wordt 33 meter.

In het parcours zullen, behalve de drie inversies, 20 airtime-momentjes komen. De track zal bestaan uit de stalen iBox track, waar RMC bekend om staat. Twisted Timbers zal de dertiende achtbaan van het park worden.

 

 

Bron en foto’s: Kings Dominion