Eerste track van Valkyria is geplaatst bij Liseberg

Na een volledig jaar van grondwerken, is het werk nu begonnen om de eerste track van Valkyria op z’n plaats te zetten. Ondertussen wordt er gewerkt aan het meest complexe deel van het project, de tunnel die zich onderaan van de 50-meter duik bevindt. Valkyria wordt in de zomer van 2018 geopend en is de grootste en langste Dive Coaster in Europa.

 

Het was lang wachten voor Kenneth Carlsson, Area Manager van de mechanische afdeling van Liseberg, maar nu kan hij samen met z’n collega’s van RCS Worldwide GmbH eindelijk beginnen met het monteren van de baan. De eerste te plaatsten secties zijn die van het station, zodat het station dan over de baan kan worden gebouwd. Er ging een volledig jaar voorbij sinds de start van de bouwwerkzaamheden voor Valkyria, omdat uitgebreid grondwerk nodig was om een solide basis te leggen voor het volledige parcours.

© Liseberg

“Het is geweldig dat we begonnen zijn met het plaatsen van de track”, zegt Kenneth Carlsson. “Ik werk sinds 1981 bij Liseberg en heb geholpen met ongeveer 20 verschillende attracties te bouwen, waaronder Loke, maar Valkyria is waarschijnlijk de meest opwindende tot nu toe!”

Het deel dat het langst duurt om te bouwen is de drie verdiepingen tellende diepe tunnel die Valkyria binnengaat op de bodem van zijn 50-meter duik. Dit is het meest complexe deel van het project, omdat we in klei bouwen en de structuur weerstand moet bieden aan de druk van het omliggende grondwater.

De tunnel, of liever het gedeelte er vlak voor, is ook het meest opwindende deel van Valkyria. Na het omhoog klimmen, zal je verticaal naar beneden vallen en tegen 105 km/u recht naar de tunnel gaan.

 “De ervaring zal niet zijn zoals welke andere attractie dan ook in Liseberg. Je zult het gevoel hebben dat je vliegt”, zegt Andreas Andersen.

© Liseberg

Valkyria wordt Europa’s langste en hoogste Dive Coaster. De attractie wordt geleverd door de Zwitserse achtbaanfabrikant Bolliger & Mabillard, die worden beschouwd als de Rolls Royce onder de achtbaanontwerpers. Dit is de eerste keer dat Liseberg investeert in een attractie van dit bedrijf, dat een reputatie heeft als bouwer van enkele van ’s werelds beste achtbanen.

De baan is 700 meter lang, 47 meter hoog maar de drop zelf is 50 meter hoog omdat je onder de grond doorgaat. Valkyria zal met 3 treinen rijden die elk uit 3 rijen van 6 personen bestaat en zal een topsnelheid bereiken van 105 km/u. Valkyria gaat in de zomer van 2018 open in het Myths & Legends-gebied in Liseberg.

 

 

De volledige bouwwerken kan je hier op de voet volgen.