Eerste beelden van testritten Wicker Man in Alton towers

De bouw van de achtbaan Wicker Man in Alton Towers is voorspoedig verlopen. Momenteel wordt de theming afgewerkt en vinden de eerste testritten plaats. Een fansite kon hiervan beelden maken met een drone.

 

Alton Towers pakt dit jaar uit met hun nieuwste Secret Weapon project Wicker Man, een houten achtbaan die gebouwd wordt door Great Coasters International. Na heel wat gespeculeer over inversies en mogelijke lanceringen bleek het grote geheim geen van die dingen te zijn. Wat Wicker Man moet onderscheiden van andere houten achtbanen is het thema.

De attractie staat in het teken van The Beornen, een groepje schimmige mensen die leven in de bossen van Alton. Een belangrijk deel van hun mysterieus leven is de metershoge Wicker Man die ze gebouwd hebben. Op de concept arts zien we de Wicker Man in vuur en vlam staan. De achtbaantrein zal driemaal het gigantische gestalte doorkruisen. Het creatuur van de Wicker Man zal vuur- en lichteffecten bevatten, waardoor het lijkt alsof je werkelijk doorheen het vuur rijdt.

 

Onlangs doken al enkele luchtfoto’s op van de achtbaan, maar met de komst van de beelden van de testritten wordt duidelijk dat de bouw haar einde nadert.

 

Update: Het lijkt er op dat de video offline werd gehaald, mogelijk was er geen toestemming om deze met een drone te maken.

 

Wicker Man wordt de eerste nieuwe houten achtbaan in 21 jaar tijd voor het Verenigd Koninkrijk. Het project, tot voor kort beter gekend als SW8 (Secrect Weapon 8), is de laatste nieuwe attractie in de beroemde reeks van de Secret Weapons. Het Amerikaanse bedrijf Great Coaster International stond in voor de bouw van de 618,1 meter lange achtbaan die al snel een investering van 16 miljoen pond werd. Het bedrijf bouwde ook andere bekende houten achtbanen, zoals Heidi The Ride in Plopsaland De Panne, Joris en de Draak in de Efteling, Troy in Toverland en Wodan in Europa-Park.

 

 

Alles over het nieuwe project kan je hier lezen.

 

 

Foto en filmpje:  Attraction Images