Dertien apen komen om bij brand in Brits safaripark

In een Brits safaripark woedde vannacht een hevige brand in een van de verblijven. Bij de brand kwamen dertien apen om het leven. De oorzaak van de brand is op dit ogenblik nog niet bekend, maar het park kon vandaag wel heropenen, enkel het betreffende gebied blijft gesloten.

 

Bij het Britse dierenpark Woburn Safari Park heeft vannacht een hevige brand gewoed in een van de dierenverblijven. De brand brak uit omstreeks 2u37 en ook al was de brandweer snel ter plaatse toch kon voor de apen geen hulp meer bieden. Het dak van het verblijf waarin de huzaarapen wonen stortte in, waardoor geen hulp meer kon geboden worden voor de dieren.

Het park kon vanochtend opnieuw openen voor de bezoekers, maar het gebied rond het apenverblijf blijft voorlopig afgesloten. De bezoekers worden hiervan op de hoogte gebracht aan de ingang en krijgen een korting op een ticket.

 

Deze brand doet meteen denken aan de brand die vlak voor Kerstmis woedde in de Londense Zoo. Ook hier kon de brandweer geen hulp meer bieden aan een aardvarken en raakten vier stokstaartjes vermist, waarvan aangenomen word dat ze ook overleden.

 

Bron: dailystar

Foto: Woburn Safari Park