De Efteling nam afscheid van Python

Zaterdag werd in de Efteling de achtbaan Python gesloten. Na 37 jaar dienst werd het tijd voor een grondige renovatie van de achtbaan. Deze renovatie houdt in dat de track bijna volledig vervangen wordt, maar ook de techniek. Normaal moet Python opnieuw openen in maart.

 

De 37-jarige achtbaan Python uit de Efteling reed op zaterdag haar allerlaatste rondjes. De achtbaan sluit namelijk voor een grondige renovatie. De werkzaamheden gingen vrijwel meteen na de sluiting van start met het verwijderen van de treintjes. Op maandag beklommen enkele fans en de pers nog een laatste maal de lifthill van de attractie, om zo voorlopig afscheid te nemen van dit icoon.

De komende tijd zal bijna de volledige track van de achtbaan verwijderd worden en vervangen door gloednieuwe. Ook de remmen en het besturingssysteem worden volledig vernieuwd, alsook de hekjes in het station. We kunnen dus bijna spreken van een nieuwe achtbaan.

Eind maart kunnen de bezoekers opnieuw plaatsnemen in de vernieuwde Python en kan de achtbaan er weer tegen voor de komende jaren.

 

 

 

Bron en foto’s: Efteling