BREAKING: Blackpool verwijdert onverwacht historische achtbaan

Het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach, gelegen aan de westkust van Engeland, heeft haar historische houten achtbaan Wild Mouse voorgoed gesloten. Dit nieuws komt voor pretparkfans als een donderslag bij heldere hemel. Fans over heel de wereld reageren geschokt.

 

Vandaag is een zwarte dag voor pretparkfans. Een van de twee overgebleven houten wilde muis achtbanen in de wereld is totaal onverwacht afgebroken. Achtbaanfans kregen geen tijd meer om afscheid te nemen van de baan en kunnen alleen nog maar naar een lege vlakte staren. Op de plaats waar 60 jaar lang de klassieker stond is niets meer te zien. Hiermee is de laatste overgebleven houten wilde muis achtbaan van Europa verdwenen en verdwijnt een groot stuk geschiedenis in de wereld.

 

De Wild Mouse werd in 1958 gebouwd door Frank Wright op basis van een design dat ontworpen werd door de broers Valere uit de Verenigde Staten van Amerika. Later werd de achtbaan nog verder uitgebreid met een extra laag. Wat de achtbaan zo uniek maakte was dat deze gemaakt was uit hout en niet zoals alle andere hedendaagse wilde muis achtbanen, uit staal. Wild Mouse had een tracklengte van 385,9 meter en een ritje op de achtbaan duurde een minuut en half.

 

Het meest kenmerkende voor de achtbaan was de heftige dolgedraaide rit die de achtbaan weggaf en dit werd fel gesmaakt door de fans. Een ander opvallend kenmerk van de achtbaan was dat je op de lifthill je hoofd moest intrekken om te voorkomen dat je jouw hoofd zou stoten aan de bovenliggende track die de lifthill kruiste.

 

 

 

Bron: Blackpool Peasure Beach & ECC

Foto: Theme Park Logic-UK Theme Park & Attraction News