Bouw van hoogste reuzenrad ter wereld bijna klaar

In Dubai wordt momenteel druk gewerkt aan het hoogste reuzenrad ter wereld. Het wordt het eerste reuzenrad ter wereld dat de magische grens van de 200 meter zal overschrijden. Het reuzenrad zal door het leven gaan als The Dubai Eye.

 

De plannen voor The Dubai Eye werden voor het eerst naar buiten gebracht in 2013. In 2015 werden de eerste voorbereidingen getroffen. Toen gingen de grondwerken van start. Helaas bleef het daarna lange tijd stil omtrent het project waardoor het niet helemaal duidelijk was of het reuzenrad nog gebouwd zou worden. Maar in de lente van 2017 kwam daar verandering in toen de bouwwerken van de attractie de hoogte in gingen. Ondertussen is het rad volledig opgebouwd en dienen enkel nog de gondels op hun plaats gezet te worden. Het rad ziet er alvast indrukwekkend uit!

The Dubai Eye is maar liefst 210 meter hoog en is vernoemd naar het wereldberoemde reuzenrad The London Eye. The London Eye werd geopend in 2000 en was tot 2006 het hoogste reuzenrad ter wereld met een hoogte van 135 meter. Dit is al gigantisch hoog, maar The Dubai Eye is dus nog eens 50% hoger. Hierdoor verbreekt die met makkelijk het wereldrecord van de 167,6 meter hoge High Roller in Las Vegas.

 

 

Foto: travellerczech