Toverland onthult muziek van Avalon

Het Nederlandse Attractiepark Toverland is druk bezig met de bouw van het nieuwe themagebied Avalon. Ondertussen heeft het pretpark al een eerste preview gelost van de muziek die in het themagebied te horen zal zijn. Naast het nieuwe themagebied is Toverland ook volop bezig met de bouw van een nieuwe ingang, waarlangs de bezoekers vanaf volgend jaar naar binnen zullen gaan.

 

Het in de nevelen verborgen oord komt steeds meer tevoorschijn. De drassige moerassen en dichte mist maken steeds verder plaats voor een magisch welkom. Hieronder zijn de eerste klanken van deze Keltische legende ‘Avalon’ te horen. Toverland loste alvast een preview van 30 seconden.

 

De afgelopen weken heeft Toverland niet stilgezeten. Vorige maand werden de eerste footers geplaatst van de Wing Coaster Fēnix. Fēnix wordt de langste Wing Coaster van Europa en de eerste in de Benelux. De rollercoaster zal een snelheid behalen van 95 km/u en wordt 40 meter hoog. De 813 meter lange track zal gebouwd worden door het Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard. Fēnix wordt de eerste achtbaan in Toverland waarbij de bezoekers overkop zullen gaan, dit zal drie keer gebeuren.

Naast de werken voor de achtbaan werden er ook al heel wat werken uitgevoerd voor de boottocht Merlin’s Quest. Deze boottocht zal gebouwd worden door het Duitse bedrijf Mack Rides. De attractie krijgt een parcours van 430 meter en zal maar liefst 12 minuten duren. Naast de werken voor de hoofdattractie is men ook al druk bezig met de bouw van een restaurant en andere gebouwen die in het themagebied zullen komen.

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Bron: Toverland