Toverland druk bezig met bouwwerken van nieuwe ingang

Het Nederlandse Attractiepark Toverland is momenteel bezig met de bouw van een nieuw themagebied, maar ook met een compleet nieuwe ingang. Deze ingang zal waarschijnlijk het thema van een havenstad krijgen. Dat blijkt uit concept-arts die eerder dit jaar opdoken.

 

Het Limburgse attractiepark plaatste op hun website enkele bouwfoto’s van de werkzaamheden aan de toekomstige ingang. Hierop zien we dat er al heel wat werk geleverd is. De twee torens van de toegangspoort naar de havenstad staan al volledig overeind en er wordt momenteel gewerkt aan het dak van de poort.

De nieuwe ingang van Toverland komt te liggen naast de houten achtbaan Troy. Op tekeningen van de nieuwe ingang, die deze zomer op Facebook verschenen, zien we dat de nieuwe ingang een havenstadje wordt. Na het doorlopen van de ingang komen bezoekers op een centraal plein, waar een podium komt te staan.

Vanop het plein zullen bezoekers toegang hebben tot drie themagebieden in het park: de Troy Area, De Magische Vallei en het nieuwe gebied Avalon. Het nieuwe gebied zal eveneens volgend jaar geopend worden. In Avalon zal de grootste Wing Coaster van Europa komen te staan, maar ook een boottochtje waarbij de rit gedeeltelijk overdekt zal verlopen.

De afgelopen jaren zijn de bezoekersaantallen van Toverland sterk toegenomen. Door de uitbreidingen van het themapark zal het aantal bezoekers vast nog toenemen. Met de nieuwe ingang hoopt Toverland om de vele bezoekers vlotter te kunnen ontvangen.

 

 

 

Foto’s: Toverland