Spectaculaire Vekoma achtbaan Fantawild Changsha klaar voor testritten

De Fantawild groep in China blijft continu investeren in nieuwe parken. In 2017 kwamen er twee parken bij in de groep en voor 2018 staan opnieuw vier nieuwe parken in de steigers. In één  van die parken werd een spectaculaire achtbaan van Vekoma opgebouwd. Nadat we de bouw al konden volgen, lijkt het er op dat testritten niet lang meer zullen uitblijven.

 

Een van de grootste spelers op de Aziatische pretparkmarkt is de Fantawild groep, die tot op heden al 22 parken telt. Dit jaar opende de groep al het park Oriental Heritage in Tong’an en later dit jaar opent ook nog eens Fantawild de deuren in Qingxiu.

Voor volgend jaar staan maar liefst vier nieuwe parken op de planning. Een van die parken is het Oriental Heritage park in Changsa. Hier zal de blikvanger een achtbaan van de Nederlandere bouwer Vekoma worden.

De bouw van deze achtbaan lijkt in haar eindfase te zitten, de treintjes werden geïnstalleerd. Het ziet er dus naar uit dat de eerste testritten er aan komen.

 

Deze nieuwe achtbaan is van het type Space Warp Launch Coaster. Dit type vinden we ook terug in het Poolse park Energylandia met Formula. Het verschil tussen de achtbanen wordt dat de Chinese variant een traditionele lifthill krijgt, terwijl Formula een lancering heeft. Ook het einde van de rit is deze ook lichtjes anders qua lay-out.

 

 

Bron: VHCoasters