Record-brekende achtbaan wordt getest in Silver Dollar City

Het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City gelegen in de staat Missouri is gestart met de testritten van hun grootste achtbaan ooit. Het gaat om de spinning coaster Time Traveler die de grootste spinning coaster ter wereld is en verschillende keren overkop gaat.

 

Time Traveler is de hoogste, steilste en snelste Spinning Coaster ter wereld. Maar dat is niet alles! Deze baan wordt tot tweemaal toe gelanceerd en bevat drie inversies. De inversies worden een Dive Loop, een Zero-G Roll en een 30 meter hoge Vertical Loop. Time Traveler is de eerste Spinning Coaster in de wereld die meer dan 1 keer overkop gaat en is ook de eerste Spinning Coaster die meer dan 1 keer gelanceerd wordt. Hierdoor zal de achtbaan bij opening meteen 5 wereldrecords verbreken!

 

 

Ondertussen is het Amerikaanse pretpark begonnen met de testritten van de achtbaan. Op een filmpje zien we dat de achtbaan na een testritje terug opnieuw aankomt in het station. Het park loste ook al een beeld van de achtbaan die op de first drop naar beneden knalt.

 

 

Time Traveler is een XTREME Spinning Coaster met een custom lay-out van de Duitse fabrikant Mack Rides. De rollercoaster zal meteen starten met een verticale first drop, waarbij een snelheid behaald zal worden van 81 km/u. Later op het parcours volgen nog 2 lanceringen. Bij de eerste lancering zullen de bezoekers van 0 naar 75,6 km/u gelanceerd worden in 3,0 seconden. Bij de tweede lancering zullen de bezoekers van 48,3 tot 72,4 km/u gelanceerd worden in 3,5 seconden. De achtbaan is 30,5 meter hoog en maar liefst 920,5 meter lang. Tijdens de rit zullen de bezoekers 3 keer overkop gaan en zal het parcours zichzelf 14 keer kruisen. De achtbaan was een investering van 26 miljoen dollar.

 

Het volledige project kun je hier op de voet volgen.

 

Bron: rcdb