Leeuw bijt andere leeuw dood in Burgers’ Zoo

In het Nederlandse dierenpark Burgers’ Zoo heeft een mannetjesleeuw een vrouwtjesleeuw aangevallen. Voor de ogen van de bezoekers werd het vrouwtje aangevallen en doodgebeten. Het park laat weten voorlopig nog niet te weten hoe dit kon gebeuren.

 

Vandaag heeft een mannetjesleeuw, voor de ogen van het publiek, een vrouwtjesleeuw doodgebeten. Het gebeurt vaker dat leeuwen met elkaar vechten, maar vaak is het spelenderwijs en een dodelijke afloop is zeer zeldzaam. Wat er voorafgaand aan het gevecht is gebeurd, is niet bekend. De mannetjesleeuw is in Burgers’ Zoo geboren en het vrouwtje kwam een aantal jaar terug uit een andere dierentuin.

De vechtende leeuwen waren onderdeel van een groep van vier leeuwen, een mannetje en drie vrouwtjes.  Het mannetje was de hoogste in rang van de groep, het vrouwtje was laagste in rang.  Het leeuwenverblijf is momenteel afgezet voor het publiek.

 

Bron en foto: Burgers’ Zoo