Fotoalbum: Fantasiana – september 2017

Themeparkfreak Timothy deed het park Fantasiana aan tijdens zijn reis doorheen het Oostenrijkse landschap. Voordien stond dit park bekend als Erlebnispark Strasswalchen, maar sinds 2012 gaat het door het leven als Fantasiana. Dit eerder onbekende parkje besteed veel aandacht aan thematisatie, iets wat wij alleen maar kunnen toejuichen. Fantasiana telt ook 1 achtbaan, Wild Train. Deze achtbaan werd gebouwd door de Pax Company en heeft een hoogte van 18m. De trein behaalt een topsnelheid van 48 km/h over het 300 meter lange traject dat voorbij een sprookjeskasteel suist.

Verder biedt het park ook enkele toffe darkrides. Denk hierbij aan Knights Ride Tower (een indoor mini drop tower met middeleeuws thema) of Sinbad’s Abenteuer (een rondrit langsheen spookachtige scenes, gebasseerd op de reizen van Sinbad de Zeeman).

Hou je van log flumes, dan moet je zeker eens Mami Wata uittesten. Deze log flume met Afrikaans thema bevat een draaischijf, een achterwaartse drop, een lift & een steile voorwaartse drop.

De sprookjesliefhebber kan genieten van het sprookjesbos en loop zeker ook eens door het Western dorpje met bijhorende show. Geniet samen met ons mee van de foto’s die Timothy ter plaatse maakte.