Eerste trackdelen geplaatst bij Twisted Cyclone in Six Flags Over Georgia

In het Amerikaanse park Six Flags Over Georgia is men momenteel bezig met de ombouw van de houten achtbaan Georgia Cyclone. Nadat onlangs alle oude tracks werden verwijderd, is men nu begonnen met het plaatsen van de nieuwe RMC track.

 

Six Flags over Georgia sloot eind juli 2017 de houten achtbaan Georgia Cyclone. Deze achtbaan opende voor het eerst in 1990 en reed 8,7 miljoen ritjes in haar 27-jarige bestaan. Georgia Cyclone was een houten achtbaan van 900 meter lang en is 29 meter hoog. Er werd een snelheid behaald van 80 km/h. De baan was een gespiegelde kopie van de houten Cyclone-achtbaan in Coney Island, maar dan net iets hoger. Ze werd gebouwd door Dinn Corporation.

Op de IAAPA beurs werden onlangs nog de treintjes voorgesteld, die vanaf volgend jaar over deze vernieuwde baan zullen rijden. Twisted Colossos is één van de drie achtbanen die een RMC make over krijgen in Amerika. De andere twee vinden we in Kings Dominion met Twisted Timbers en in Cedar Point met Steel Vengeance.

Het was even wachten tot de eerste trackdelen geïnstalleerd werden, maar onlangs deelde het park enkele foto’s van de vooruitgang.

Twisted Cyclone. zal drie inversies krijgen, 10 airtime-momenten, een first drop van 75° en een Gravity Roll van 360°.

Meer updates vind u hier. 

Bron en foto’s: Six Flags Over Georgia