Eerste onderdelen Wing Coaster geleverd bij Toverland

Vandaag kwamen in Toverland de eerste onderdelen toe van de nieuwe Wing Coaster Fēnix, die volgend jaar geopend wordt. Deze achtbaan komt te staan in het nieuwe themagebied Avalon.

 

Vandaag kwamen in Toverland de drie eerste onderdelen toe van de Wing Coaster Fēnix. Eén trackdeel is maar liefst 15 meter lang, anderhalve meter breed en weegt 8000 kg. Het zijn de eerste baandelen van velen die nog zullen volgen.

 

De Wing Coaster, één van de twee eyecatchers van Avalon, krijgt de naam Fēnix. Bij het achtbaantype Wing Coaster hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring wordt gecreëerd. Van Holsteijn: “De almachtige vuurvogel Fēnix verrijst eens in de 777 jaar uit zijn eigen as. Onze gasten worden uitgenodigd om plaats te nemen onder de vleugels van Fēnix om hem na zijn herrijzenis te vergezellen op zijn eerste vlucht.” De leverancier van deze achtbaan is het toonaangevende Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard. Fēnix is maar liefst 40 meter hoog, 813 meter lang en behaalt een topsnelheid van 95 km/u. Tijdens de rit gaan de passagiers drie keer over de kop en de onervarenheid van de pas herrezen Fēnix zorgt voor de nodige ‘near misses’. Een ritje duurt, exclusief in- en uitstappen, zo’n twee minuten. Het is de langste B&M Wing Coaster van Europa en de allereerste in de Benelux.

 

Volg de bouw hier op de voet.

 

 

Bron en foto’s: Toverland