Dynamic Attractions ontwikkelt All- Terrain dark ride- voertuig

Het Canadese bedrijf Dynamic Attractions stelde op de IAAPA-beurs in Amerika een gloednieuw concept voor. Met het All-Terrain Dark Ride-voertuig heeft het bedrijf een nieuwe soort beleving gecreëerd. Dit voertuig heeft namelijk geen track nodig en kan elk terrein aan.

 

Bij de voorstelling van het nieuwe voertuig op de IAAPA-beurs vertelde Guy Nelson, CEO bij Dynamic Attractions, vol trots over de nieuwe ontwikkeling. “Geen enkel voertuig kon ooit wat dit voertuig kan. Het combineert het offroad rijden met een spannend themaparkavontuur. Het voertuig kan ruige terreinen aan, op steile hellingen rijden en geeft zelfs airtime wanneer het moeilijke manoeuvres maakt.”

 

 

Het grote verschil met andere systemen is dat de acties die gebeuren ook echt zijn en niet gesimuleerd worden. Er is ook geen track nodig. Hierdoor lijkt het of er geen grenzen zijn aan wat dit voertuig aankan. Er werden technieken gebruikt die ook gebruikt worden voor legervoertuigen, zoals een GPS-systeem en hypermoderne batterijen.

Berijders kunnen ook zelf achter het stuur kruipen, terwijl een ander systeem dat ingebouwd zit er voor zorgt dat voertuigen nooit kunnen botsen.

 

Bron en foto’s: Dynamic Attractions